Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου υδροδότησης των οικισμών Πέρδικας – Αρίλλα

Share Button

Με την αρίθμ. 15866/2020/12-01-2021 Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» το έργο με τίτλο«Βελτίωση υποδομώνύδρευσης ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας», συνολικού προϋπολογισμού4.023.709,68€ (χωρίς Φ.Π.Α.).

Το έργο, που μελετήθηκε από την Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας, είναι μείζονος σημασίας καθώς αφορά τη συνολική αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης των οικισμών Πέρδικας και Αρίλλα, περιλαμβάνονταςκαι την επέκταση του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή της Βουνίστρας, δίνοντας έτσι ολιστική λύση στο πρόβλημα υδροδότησης των οικισμών.Παράλληλα αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, θα εγκατασταθεί στην κεντρικήδεξαμενή σύστημα συνεχούς μέτρησης του pH και του ελεύθερου χλωρίου μεπαράλληλη αντιστάθμιση του pH, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο τηναυτόματη ρύθμισήτους.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος σε σχετική του δήλωση ανέφερε ταεξής:

«Η αντικατάσταση του υφιστάμενου και προβληματικού δικτύου υδροδότησης των οικισμών Πέρδικας-Αρίλλα με την κατασκευή ενός νέου δικτύου ύδρευσης σύγχρονων προδιαγραφών, θα δώσει λύση σε μια χρόνια παθογένεια της περιοχής.Με την μελέτη να έχειτεθεί σε προτεραιότητα και ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα από την Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας, διεκδικήσαμεκαι πέτυχαμεμια σημαντική χρηματοδοτική ευκαιρία ανάπτυξης, που θα προσφέρει βελτιωμένες παροχές υπηρεσιών προς τους πολίτες και τους επισκέπτες αυτής της τουριστικής περιοχής, με παράλληλη μείωση του κόστους συντήρησης, αποκομίζοντας σημαντικά περιβαλλοντικά οφέληαπό την εξοικονόμηση υδάτινων και ενεργειακών πόρων.

Η ένταξη του έργου πραγματοποιήθηκε έπειτα από την απόφαση που λάβαμε, να τεθεί η χρηματοδότηση του εν λόγω έργου σε πρώτη προτεραιότητα στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» κατά παρέκκλιση των υπόλοιπων προτάσεων.

Χάρη λοιπόν, στις συντονισμένες προσπάθειες της Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας και του Πρόεδρου της,είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε ένα σημαντικό έργο υποδομής,ένα έργο ανάπτυξης που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις βιωσιμότητας και που εστιάζει στην πάγια δέσμευσή μας για ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου μας, υλοποιώντας το όραμά μας, μέσα από συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *