Η Αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης κτηνοτρόφων Μυρτώ Λύκα για τις καταγγελίες των υποσιτισμένων αγελάδων

Share Button

Επικοινώνησα σήμερα το πρωί μαζί του καθώς και με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Πάμε λοιπόν να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Ο κτηνοτρόφος έχει στην κατοχή του 42 βοοειδή. Τα 38 από αυτά χαίρουν άκρας υγείας. Υπάρχουν 4 άρρωστα ζώα που σε καμία περίπτωση δεν είναι υποσιτισμένα.

Υπάρχει άραγε κοπαδι στην Ελλάδα χωρίς λίγα άρρωστα ζώα? Οχι φυσικά θα ήταν σαν να λεμε οτι σε ενα ολόκληρο χωριό δεν υπάρχουν άρρωστοι άνθρωποι. Αν είναι δυνατον!!!!!

 

Ας δούμε λεπτομερώς όμως την ανακοίνωση της κυρίας Τσάνταλη.

ΛΑΘΟΣ ΠΡΩΤΟ
Λέει η κυρία ότι ταΐζονται τα ζώα κάθε 15 μέρες ίσα ίσα για να κρατιούνται στη ζωή και να δίνουν απογόνους. Τι απογόνους να δώσει ένα άρρωστο ζώο??? Και πως να το θρέψει το μοσχαράκι του ένα ζώο αν είναι άρρωστο? Τα άρρωστα ζώα (αν είναι όπως υποστηρίζει η ίδια από μια φωτο που είδε χωρίς να τα έχει δει από κοντά κ να ξέρει) δεν έχουν κανένα οικονομικό όφελος σε μια μονάδα το αντίθετο μάλιστα είναι βάρος καθώς ταΐζονται χωρίς να περιμένεις να πάρεις ούτε ένα ευρώ.

ΛΑΘΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Λέει ένα ολόκληρο χωριό βρωμάει ψοφίμι ζώα ψοφάνε κ μένουν εκεί μέχρι να τα απορροφήσει η μάνα γη. Που είναι αυτά τα νεκρά ζώα? Έχει δηλωμένα 42 ζώα και τα 42 βρέθηκαν στην μονάδα του. Όποτε ο ισχυρισμός ότι ψοφάνε ζώα είναι ψέματα.

ΛΑΘΟΣ ΤΡΙΤΟ
Κρατάνε ζώα μόνο για τις επιδοτήσεις…. Ποιες επιδοτήσεις? Έλεγξα προσωπικά τις επιδοτήσεις του ανθρώπου κ σε καμία περίπτωση δεν έχει κάποιο μεγάλο ποσό ούτε καν επιδότηση για όλα τα ζώα. Ας σταματήσει η καραμέλα με τις επιδοτήσεις επιτέλους.
Τέλος να πω ότι ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος είναι υπόδειγμα κτηνοτρόφου. Έχει τις αποθήκες του γεμάτες. Πέρασε έλεγχος δυο φορές απροειδοποίητα κ βρέθηκαν οι ταΐστρες γεμάτες φαγητό και νερό.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν απαντήσει με θετικές απόψεις προς το μέρος του.

Δηλώνω λοιπόν ξανά αλληλεγγύη στο πλευρό του και του εύχομαι καλό κουράγιο. Καλώ όλους τους κτηνοτρόφους της χώρας να σταθούν στο πλευρό του ενάντια σε ψεύτικους φιλόζωους που ιδέα δεν έχουν τι σημαίνει κοπάδι κ με τι δυσκολίες τα τρέφουμε καθώς το κόστος παραγωγής είναι δυσβάσταχτο.

Ελπίζω ειλικρινά να ασχοληθεί με την υπόθεση ο ίδιος ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και να βάλει ένα τέλος στην παράνοια.

Λύκα Μυρτώ
Αντιπρόεδρος πανελλήνιας Ένωσης κτηνοτρόφων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *