Αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων παρέδωσε ψήφισμα θέσεων των αγροτών στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Share Button

Αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων παρέδωσε ψήφισμα θέσεων των αγροτών για την ΚΑΠ και τα προβλήματα που υπάρχουν στον αγροτικό κόσμο.

Αναλυτικά το ψήφισμα 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ μετά από συνεδριάσει έχει καλέσει τους Κτηνοτρόφους και τους Αγρότες σε δύο Γενικές Συνελεύσεις για ενημέρωση επι των ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κλάδο εν γένει αλλά και ειδικά βάση και της εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής όπως και εφαρμόζεται.

Κατόπιν των συνεδριάσεων αυτών αλλά και συναντήσεων με αγροτικούς φορείς σε όλη την επικράτεια, αποφάσισε και διεκδικεί :

 

 1. Μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής με επιβολή πλαφόν στα 7 λεπτά ανά Kwh για το αγροτικό ρεύμα. Παράλληλα κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας
 2. Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο ή επαναφορά της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου σε ποσοστό επί της αξίας πώλησης όλων των παραγόμενων προϊόντων σε όλους τους τομείς της φυτικής και ζωικής παραγωγής.
 3. Κατώτατες εγγυημένες τιμές οι οποίες θα ανταποκρίνονται στο κόστος και θα διασφαλίζουν παράλληλα εισόδημα επιβίωσης στους αγρότες προκειμένου να συνεχίζουν να παράγουν.
 4. Ένταξη του κλάδου της πτηνοτροφίας σε όλα τα αναπτυξιακά κίνητρα τόσο του ΠΑΑ όσο και του Αναπτυξιακού Νόμου.
 5. Άμεση καταβολή των παρακρατηθέντων ποσών από τα Δικαιώματα Βασικής Ενίσχυσης στους διακαιούχους αγροτοκτηνοτρόφους.
 6. Όχι στα σχέδια της Κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ο οποίος προβλέπει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών με ταυτόχρονη μείωση των χορηγούμενων αποζημιώσεων ενώ παράλληλα ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση ζωικής και φυτικής παραγωγής.
 7. Άμεση άτοκη ρύθμιση των κτηνοπτηνοτροφικών δανείων τα οποία χορηγήθηκαν με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου καθώς και την επαναφορά των 120 δόσεων στην ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
 8. Ολοκλήρωση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, ως το τέλος του 2024.
 9. Αναπλήρωση του εισοδήματος των αγροτών λόγω απώλειας της παραγωγής από την ξηρασία και την κλιματική αλλαγή [ελαιοκομία, εσπεριδοειδή κ.α]
 10. Εξομοίωση του συντελεστή Φ.Π.Α των παραγόμενων κτηνοπτηνοτροφικών προϊόντων με τον συντελεστή Φ.Π.Α των ζωοτροφών ήτοι στο 6%.
 11. Εντατικοποίηση των ελέγχων από το ΕΛΓΟ –ΔΗΜΗΤΡΑ στην αγορά της ΦΕΤΑΣ και των Ελληνοποιήσεων των αγροτικών προϊόντων [κρέατα και γάλα]. ΜΕ δημοσιοποίηση των παραβατών και των εισπραχθέντων προστίμων.
 12. Ενίσχυση επί των καταναλωμένων αγροτικών εφοδίων [ζωοτροφές, λιπάσματα, σπόρια]
 13. Ενίσχυση επί των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *