Αντίθετη και η Ομοσπονδία Τουριστικών καταλυμάτων Ηπείρου στην κατασκευή ποδηλατόδρομου στην οδό Κύπρου

Share Button

H ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ   ΗΠΕΙΡΟΥ.    « Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ », εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της σχετικά με την κατασκευή ποδηλατοδρόμου στην οδό Κύπρου  .

Μπορεί να είναι πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος η προώθηση ποδηλατοδρόμων, όμως η Ηγουμενίτσα  ΕΧΕΙ ΗΔΗ ποδηλατόδρομο στην παραλιακή , έναν δρόμο δίπλα από την Κύπρου.

Με την κατασκευή ενός ακόμα ποδηλατόδρομου ειδικά σε αυτό το σημείο που προτείνει ο Δήμος το μόνο που θα αποφέρει είναι την μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων στον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης  και τον εξαναγκασμό μεταφοράς επιχειρήσεων σε άλλα σημεία για πολλούς λόγους όπως :

Θα υπάρχει μεγάλη δυσκολία και μποτιλιάρισμα της κυκλοφορίας  των βαρέων οχημάτων στη στάθμευση για εφοδιασμό των καταστημάτων με εμπορεύματα ,  έχετε αναρωτηθεί πόσα φαρμακεία , ιατρεία , βρίσκονται κατά μήκος της οδού Κύπρου και με ποιο τρόπο σε επείγουσες περιπτώσεις θα σταθμεύουν  αυτοκίνητα και ασθενοφόρα  για ολιγόλεπτη στάση .

Πόσοι φούρνοι και καταστήματα ψιλικών που απαιτούν σύντομη στάση αυτοκινήτου  θα εξυπηρετούν τους πελάτες τους καθώς  και τα  φροντιστήρια με τους  μαθητές .

 Με ποια βεβαιότητα πιστεύετε ότι στις θέσεις στάσης που προτείνετε  δίπλα στον ποδηλατόδρομο δεν θα βρίσκονται μονίμως οχήματα των μόνιμων  κάτοικων του κέντρου .

Πρόταση μας είναι η κατασκευή νέων χώρων σταθμευσης τους οποίους έχει άμεση ανάγκη η πόλη μας και μετά η υλοποιήση άλλων έργων όπως οι ποδηλατόδρομοι .

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας προτείνει την αναβολή της κατασκευής ποδηλατοδρόμου επί της οδού Κύπρου και Δαγκλή έως ότου κατασκευαστεί ο Περιφερειακός για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου ,κατά τα λοιπά συμφωνεί με τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας .

·

Ζήγος Χρήστος

Τακτικό μέλος της επιτροπής διαβούλευσης

Κιν: 6932029995 emailinfo@holidayzigos.gr

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ

& ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΗΠΕΙΡΟΥ.    « Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ »

Μέλος ΣΕΤΚΕ

Ταχ. Διεύθυνση: Παλιό Λιμάνι Ηγουμενίτσα

Ταχ. Κώδικας:  46 100 Ηγουμενίτσα

Τηλέφωνο : 2665-0- 27728

Fax : 2665-0-27738

Ηλεκτρ. Δ/νση www.triptoepirus .gr

e-mail :      [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.