Αντώνης Μπέζας από την ‘Αρτα:”Είναι η ώρα της κρίσης και της αλήθειας για το πολιτικό σύστημα”

Share Button

mpezasΔραματική έκκληση στους βουλευτές να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας λίγες μόνο ώρες πριν από την τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία απηύθυνε από την Άρτα ο βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας όπου εγκαινίασε το 7ο Δημοτικό Σχολείο και το 3ο Νηπιαγωγείο Άρτας. Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης προειδοποίησε πως ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών θα βάλουν την χώρα σε κίνδυνο και θα την οδηγήσουν σε περιπέτειες.
«Η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και οι θυσίες πέντε ετών δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Η προσφυγή στις κάλπες αυτή την περίοδο κρύβει κινδύνους. Οι βουλευτές πρέπει να ακούσουμε τη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού που θέλει σταθερότητα και όχι αναταραχή και ακυβερνησία, που θέλει η Ελλάδα να συνεχίσει να αγωνίζεται μέσα στην Ευρώπη για ένα καλύτερο μέλλον και να μην υπονομευθεί η ευρωπαϊκή της πορεία και η σχέση της με τους εταίρους μας. Είναι η ώρα της κρίσης και της αλήθειας, για το πολιτικό σύστημα, τη Δημοκρατία και την οικονομία. Πάνω από όλα πρέπει να βρίσκεται το συμφέρον της πατρίδας και όχι τα προσωπικά συμφέροντα, οι κομματικές επιδιώξεις και οι πολιτικές σκοπιμότητες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τα εγκαίνια του σχολικού συγκροτήματος, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Αν μελετήσει κανείς την ιστορία θα διαπιστώσει εύκολα ότι η τύχη των εθνών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εκπαίδευση των νέων ανθρώπων. Για να υπάρχει όμως σωστή εκπαίδευση, εκτός από τους κατάλληλους παιδαγωγούς, χρειάζονται και οι κατάλληλες υποδομές. Με τα διπλά εγκαίνια παραδίδεται στην τοπική κοινωνία ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο, που θα ενισχύσει την εκπαιδευτική διαδικασία και θα βελτιώσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Ηπείρου της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου. Μπροστά μας βέβαια, βρίσκεται η νέα προγραμματική περίοδος 2014-2020. Είναι θετικό το γεγονός ότι μόλις πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση – μετά από επίπονη προεργασία και διαπραγμάτευση – κατάφερε να εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το σύνολο των περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων που υπέβαλε η χώρα μας. Η έγκαιρη έγκριση είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που έχουμε ανάγκη τους πολύτιμους ευρωπαϊκούς πόρους του νέου ΕΣΠΑ, που θα φθάσουν περίπου τα 20 δις ευρώ. Είναι προφανές ότι ένας από τους τομείς στους οποίους θα δοθεί προτεραιότητα, θα είναι η εκπαίδευση και η διαρκής κατάρτιση, και επομένως τέτοια έργα είμαι βέβαιος ότι θα δούμε και άλλα στην Ήπειρο, τα επόμενα χρόνια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *