Αντώνης Μπέζας: Πιστωτική γραμμή και όχι νέο μνημόνιο

Share Button

Αντώνης Μπέζας«Δεν θα υπάρχει νέο Μνημόνιο» ξεκαθάρισε ο Αντώνης Μπέζας σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Ο υφυπουργός Εργασίας, ο οποίος ήταν καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή «Ενικός», διέψευσε ότι θα υπάρξει νέο μνημόνιο και νέο δάνειο αλλά μία πιστωτική γραμμή προκειμένου να υπάρχει δίχτυ ασφαλείας για τον δανεισμό της Ελλάδας από τις αγορές.

«Αυτά που ακούτε έχουν να κάνουν με την τελευταία αξιολόγηση του υπάρχοντος προγράμματος. Οι δανειστές θεωρούν ότι υπάρχει ένα δημοσιονομικό κενό στα πλαίσια του υπάρχοντος προγράμματος και ζητούν κάποιες παρεμβάσεις για να καλυφθεί αυτό. Η οριστική συμφωνία για το δημοσιονομικό κενό αφορά το τρέχον πρόγραμμα» υπογράμμισε ο κ. Μπέζας και επέμεινε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν νέες αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων καθώς θεωρεί ότι είναι ένα μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση.

Επιπλέον ανέφερε ότι η κυβέρνηση ξεκινά την προετοιμασία για την εποχή μετά το μνημόνιο. «Ταυτόχρονα ξεκινάμε και την εποχή μετά το μνημόνιο. Καινούργιο δάνειο δεν θα υπάρχει. Τα μνημόνια σημαίνουν νέα δάνεια. Θα υπάρχει μία πιστωτική γραμμή εάν δεν μπορούμε να δανειστούμε από τις αγορές» σημείωσε ο Θεσπρωτός βουλευτής.

Τέλος ο κ. Μπέζας ξεκαθάρισε ότι η προληπτική γραμμή που θα δημιουργηθεί στη μετά μνημόνιο εποχή θα προσφέρει την δυνατότητα στην Ελλάδα να αντλεί κεφάλαιο εάν και εφόσον χρειάζεται, ενώ κλείνοντας υπέβαλλε και ένα ρητορικό ερώτημα: «Υπάρχει, όμως, χώρα της Ευρώπης που να μην παρακολουθείται;»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.