Απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων

Share Button

Την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ τόνισε πως η κυκλοφορία των πολιτών εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο.

Όπως σημείωσε, αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις, κάνοντας λόγο για κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ για όποιον δεν τηρεί τα μέτρα.

Επανέλαβε την αυστηρή σύσταση ότι οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους ώστε να αποφύγουν στοι μέγιστο βαθμό επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού τους κύκλου.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανάγκη της τηλεργασίας για την ασφάλεια των εργαζομένων και έκανε λόγο για εκ περιτροπής εργασία και μόνο με το αναγκαίο προσωπικό η λειτουργία των επιχειρήσεων.

Η μάχη εναντίον του κορονοϊού είναι διαρκής, μας αφορά όλους, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και σήμερα με τον υπουργό Υγείας κατά τη σημερινή τους επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, όπως ανέφερε.

Τέλος εξήρε το τεράστιο έργο εργαζομένων που βρίσκονται ακόμα στις θέσεις τους για την εξυπηρέτηση των πολιτών: «Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε όλους αυτούς που θα ‘πρεπε να είναι σπίτι τους και δεν μπορούν, όπως πέρα από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, delivery, κούριερ κλπ ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.