Απαντηση Μάριου Κάτση στο Εργατικό Κέντρο για τα 5 ευρώ στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία

Share Button

katsisΜε αφορμή την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για το 5ευρω στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων, και συμμεριζόμενοι απόλυτα την αγωνία των συμπολιτών μας για το θέμα, σας ενημερώνουμε ότι:
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση, αναμένεται να καταθέσει πολυνομοσχέδιο για την υγεία, το οποίο θα κινηθεί σε μια νέα κατεύθυνση, έξω από προηγούμενες λογικές που έφεραν τη δημόσια υγεία σε αυτή την απαξίωση που βρίσκεται σήμερα.
Ανάμεσα στα άλλα, θα υπάρξει αλλαγή στις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που υπάρχουν σήμερα, με τις οποίες θα καταργείται το εισιτήριο των 5 ευρώ για τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και το 1 ευρώ σε κάθε συνταγή του ΕΟΠΥΥ. Επίσης η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα θα καθορίζεται με εισοδηματικά κριτήρια.
Υπερασπιζόμαστε την Υγεία ως θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα και δημόσιο αγαθό και όραμά μας η πλήρης αποεμπορευματοποίηση της. Στόχος μας είναι η οικοδόμηση ενός καθολικού Δημόσιου Συστήματος που θα περιλαμβάνει την πρόληψη, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τη νοσοκομειακή περίθαλψη και την αποκατάσταση, που θα παρέχει σε όλους δωρεάν και ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές και αποτελεσματικές δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.
Μάριος Κάτσης
βουλευτής Θεσπρωτίας – ΣΥΡΙΖΑ

 

H ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας

ΤΟ 5ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ… ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΤΣΩΝΕΙ ΤΟ ΛΑΟ
Εργαζόμενοι- Εργαζόμενες, Άνεργοι,
Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά υποσχόταν, ανάμεσα σε πολλά άλλα, ότι θα καταργήσει το χαράτσι των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων, όμως διαπιστώσαμε μετά και από πληροφορίες συμπολιτών μας ότι το χαράτσι αυτό εξακολουθεί να εισπράττεται κανονικά. Το ίδιο συνεχίζουν να πληρώνουν οι ασθενείς, βαριά χαράτσια στα απογευματινά ιατρεία, στα ιδιωτικά χειρουργεία που λειτουργούν μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, μεγάλη συμμετοχή σε πολλά φάρμακα και εξετάσεις, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις πληρώνουν όλη τη φαρμακευτική δαπάνη ή τη δαπάνη για διάφορες εξετάσεις.
Αλήθεια αυτό εννοούσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας κ. Κάτσης όταν κατά τη συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Σπ. Δερδεμέζη, την Διοικ. Διευθύντρια κα. Χριστ. Οικονομίδου και τον Διευθ. Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Αθ. Μποροδήμο διαβεβαίωνε για την απόλυτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης στο δημόσιο αγαθό της υγείας όπως και την αναβάθμιση των δομών της, με σκοπό την πρόσβαση των πολιτών χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Παράλληλα, με ευθύνη της κυβέρνησης, εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και άλλα μέσα από τα δημόσια νοσοκομεία, τα ΚΥ, γεγονός που είναι σε βάρος της Υγείας του λαού ή εξαναγκάζει πολύ κόσμο να καταφεύγει στους ιδιώτες, ξοδεύοντας ακόμα περισσότερα για την Υγεία τους. Και αυτό το λένε δημόσια δωρεάν Υγεία. Ντροπή τους!
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας διεκδικεί:
– Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.
– Να καταργηθεί κάθε πληρωμή για την Υγεία.
– Να παρθεί πίσω το χαράτσι των 25 ευρώ για τα νοσήλια.
– Να καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στην είσοδο των νοσοκομείων στα εξωτερικά ιατρεία.
– Να καταργηθεί το 1 ευρώ στη συνταγογράφηση.
– Να καταργηθεί το χαράτσι στα απογευματινά ιατρεία και τα ιδιωτικά χειρουργεία μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.
– Να καταργηθεί κάθε άλλη πληρωμή στο Δημόσιο Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας.
– Πλήρης παροχή σύγχρονων δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών, με ή χωρίς βιβλιάριο υγείας.
– Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση 100%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *