Απέραντος σκουπιδότοπος η Ηγουμενίτσα-Αποκαρδιωτική η εικόνα της πόλης

Share Button

P1011381Για ένα ακόμα καλοκαίρι, το πρόβλημα των σκουπιδιών στην πόλη της Ηγουμενίτσας παραμένει οξύ. Οι κάδοι ξεχειλίζουν καθημερινά από σακούλες απορριμμάτων, ενώ κάποιοι ασυνείδητοι πετούν οπουδήποτε οτιδήποτε, από ογκώδη απορρίμματα έως και τόνους από μπάζα!

Σκουπίδια παντού. Όπου κι αν γυρίσεις το μάτι σου, παντού σκουπίδια. Όχι μόνο στους κάδους και γύρω απ’ αυτούς, αφού κάποιοι δεν σούταραν σωστά – από μέση απόσταση: Βλέπεις λογής σκουπίδια σε παρτέρια, σε πεζοδρόμια, στους δρόμους, όπου μπορείς να φανταστείς.

Οι δρόμοι «στενάζουν» υπό το “βάρος” των σκουπιδιών, παντού, έξω από τους κάδους, σωροί τα σκουπίδια και τα άχρηστα αντικείμενα, από κλαδιά δέντρων μέχρι ξύλινα και μεταλλικά κιβώτια και ό,τι άλλο φανταστεί κανείς.

Φυσικά, για την άθλια αυτή κατάσταση, η οποία δείχνει και το επίπεδο του πολιτισμού μας και μάλιστα εν έτει σωτηρίω 2015, δεν φταίει μόνο ο Δήμος και ειδικότερα η Υπηρεσία Καθαριότητας αλλά και όλοι εμείς, οι δημότες, που δεν εννοούμε να καταλάβουμε ότι η ρύπανση και η μόλυνση του περιβάλλοντος δεν προσβάλλει μόνο την εικόνα της τουριστικής πόλεως, της υποτιθέμενης μάλιστα «Πύλη της Ευρώπης», αλλά συνιστά άμεσο κίνδυνο και για τη δημόσια υγεία.

Πετάμε ό,τι μπορούμε, όπου και όποτε θέλουμε. Κάδοι υπερχειλισμένοι. Στρώματα και σπασμένες καρέκλες πεταμένες στα κράσπεδα. Ένα ατέλειωτο βρώμικο «χαλί» που δεν μπορεί να κρύψει την αδυναμία της δημοτικής αρχής να διαχειριστεί το πρόβλημα. Ακούμε συντηρητικές και προοδευτικές προεκλογικές εξαγγελίες, όμως, αργά ή γρήγορα, διαπιστώνουμε πως όλα καταλήγουν σε πανομοιότυπη αδιαφορία για την πόλη.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν τραβήχθηκαν σήμερα το πρωί Κυριακή 9 Αυγούστου. Ολες οι στοίβες σκουπιδιών βρίσκονται σε ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΑΤΑ σημεία της πόλης και όχι σε κάποιον παράδρομο ή απομακρυσμένη γειτονιά.

Οι ευθύνες τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και των πολιτών ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ.

Εχουμε τελικά την πόλη που μας αξίζει….

 

P1011383P1011389P1011387P1011378P1011376P1011372

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *