Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες – Τι διεκδικούν

Share Button

apergiaΜε κεντρικό αίτημα τη συνέχιση της μισθοδοσίας τους από τον κρατικό προϋπολογισμό οι περιφερειακοί υπάλληλοι πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους ΟΣΥΑΠΕ.

Ζητούν να ακυρωθεί η επίμαχη τροπολογία για την καταβολή της μισθοδοσία τους από ίδιους πόρους των Περιφερειών (από 1η Ιανουαρίου 2016) και δηλώνουν ότι δεν θα δεχθούν καμία αλλαγή στην καταβολή των μισθών άλλα ούτε να μείνουν στον αέρα.

Υπάλληλοι από Περιφέρειες όλης της χώρα θα συγκεντρωθούν το μεσημέρι στην πλατεία Κλαθμώνος. Εκπρόσωποί τους θα συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η κατάσταση.

Ο πρόεδρος της ΟΣΥΑΠΕ Άλκης Ζαβερδινός χαρακτήρισε ζήτημα μείζονος σημασίας για τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης τον τρόπο μισθοδοσίας των υπαλλήλων και ζήτησε την συμπαράσταση των Περιφερειαρχών της χώρας.

Εκτιμά ότι σε περίπτωση εγγραφής του κονδυλίου μισθοδοσίας στον προϋπολογισμό των Περιφερειών, θα περικοπούν επιδόματα και άλλες παροχές, καθώς και ότι θα περιοριστεί και η οικονομική δυνατότητα των περιφερειών για άσκηση δράσεων και πολιτικών κοινωνικοοικονομικού χαρακτήρα.

Θεωρεί «άκυρο» το επιχείρημα του υπουργού ότι με αυτόν τον τρόπο «θα μπει τάξη» στα οικονομικά και υπενθυμίζει ότι πλέον οι Περιφέρειες λειτουργούν με δεσμευμένα τα ταμειακά τους διαθέσιμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *