Απίστευτο αλαλούμ με τους ετεροδημότες….

Share Button

EklogesH προκήρυξη πρόωρων εκλογών έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα που ζητούν απάντηση, αλλά και ζητήματα που χρειάζονται λύση κυρίως αναφορικά με τους ετεροδημότες. Τα αιτήματα για εγγραφή στους καταλόγους των ετεροδημοτών είναι πάρα πολλά, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα ψηφίσουν οι νέοι που γεννήθηκαν το 1997.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο σε πολλά δημαρχεία χθες προσήλθαν πολίτες που ζήτησαν να εγγραφούν ως ετεροδημότες κυρίως διότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και σε συνδυασμό με άλλα προβλήματα (ηλικίας, υγείας, οικονομικά κ.λπ.) δεν μπορούν να μεταβούν στον τόπο όπου είναι εγγεγραμμένοι για να ψηφίσουν. Ωστόσο η απάντηση που έλαβαν τους απογοήτευσε αφού οι εκλογές θα γίνουν με τους εκλογικούς καταλόγους όπως αναθεωρήθηκαν τελευταία φορά, δηλαδή στις 31 Οκτωβρίου 2014.
Υπενθυμίζεται πως αναθεώρηση εκλογικών καταλόγων γίνεται κάθε δύο μήνες, αλλά χρειάζεται χρόνος για να διασταυρωθούν και να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία.
Ένα άλλο ερώτημα αφορά τους γεννημένους το 1997 που θεωρητικά αποκτούν εκλογικό δικαίωμα μέσα στο 2015 αλλά θα ενταχθούν στους εκλογικούς καταλόγους μετά την πρώτη αναθεώρηση του ερχομένου έτους, δηλαδή τον Μάρτιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *