Η αποχή και η προέλευσή της ρυθμίζουν το αποτέλεσμα

Share Button

referendumΜπορεί να ευθύνεται ο καλός καιρός που ευνοεί εξορμήσεις στην παραλία, το γεγονός όμως είναι ότι η αποχή, των πολιτών από την κάλπη του κρίσιμου δημοψηφίσματος είναι πολύ μεγάλη, στοιχείο που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για το εκλογικό αποτέλεσμα, για την επικράτηση δηλαδή του «Ναι» ή του «Οχι».

Η γενικη εικόνα μέχρι στιγμής δείχνει ότι έχουν προσέλθει να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα πολύ λιγότεροι από το 30% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία για να είναι έγκυρο το δημοψήφισμα, η συμμετοχή των εκλογέων πρέπει να είναι τουλάχιστον 40%.

Με βάση την εικόνα αυτή, εκλογικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι το «κλειδί» του αποτελέσματος μπορεί να είναι τελικά το ποσοστό της αποχής και η ταυτότητά της. Αν το ρεύμα της αποχής είναι μεγαλύτερο μεταξύ των υποστηρικτών του «Οχι», τότε ευνοείται το «Ναι» και αντιστρόφως, αν δηλαδή είναι μεγαλύτερη η αποχή μεταξύ των υποστηρικτών του «Ναι» τότε ευνοείται το «Οχι».

Να υπενθυμίσουμε ότι οι κάλπες κλείνουν στις 7 τα απόγευμα, ενώ η ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος αναμένεται στις 9 το βράδυ. Η συγκέντρωση και η μετάδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει με τη συνδρομή της SingularLogic, ενώ για την αμεσότερη μετάδοση των αποτελεσμάτων θα αξιοποιηθούν και κινητά τηλέφωνα τα οποία θα έχουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 4.800 εκλογικών τμημάτων.

ΠΗΓΗ: www.thetoc.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *