Απόφαση-έκτρωμα της ΕΠΟ: Θα παίζουν 36 ομάδες στη SL2 για να ανεβεί… μία!

Share Button

Σε πρωτάθλημα… παρωδία οδηγείται τη νέα σεζόν η Superleague 2. Μετά την απόφαση για αναδιάρθρωση, κάτι που σημαίνει ότι καταργείται η Football League, όπως και την απόφαση για τη δημιουργία των Β’ ομάδων, η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία θα απαρτίζεται από 36 ομάδες.

Όπως συνέβη πέρυσι, έτσι και φέτος, αποφασίστηκε να ανεβαίνει μόνο ένας απευθείας και ο δεύτερος να δίνει αγώνα μπαράζ με τον 13ο της Superleague 1. Μόνο που πέρυσι μιλούσαμε για πρωτάθλημα των 12 ομάδων και φέτος για τις τριπλάσιες! Ως εκ τούτου η διαφορά είναι τεράστια. 

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν για τι παρωδία μιλάμε όταν 36 ομάδες θα παλεύουν για να ανέβει τελικά ο… ένας, καθώς και ο 2ος της βαθμολογίας θα είναι το μεγάλο αουτσάιντερ απέναντι σε ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας. Το είδαμε άλλωστε και πέρυσι, που η πολύ δυνατή Ξάνθη για τα δεδομένα της SL 2, δεν μπόρεσε να ρίξει τον Παναιτωλικό και παρέμεινε στη δεύτερη κατηγορία. Το επικρατέστερο σενάριο δηλαδή φέτος, είναι οι πρωταθλητές των δύο ομίλων να παίζουν μπαράζ για να ανέβει απευθείας ένας κι ο δεύτερος να πάει σε νέο μπαράζ.

Αυτή λοιπόν ήταν και η απόφαση που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Η εισήγηση μπορεί να επικυρώθηκε στη σημερινή Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, αλλά είχε επί της ουσίας αποφασιστεί από την προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Ο άλλοτε αρχηγός τη Εθνικής θεωρούσε αδιανόητο να παιχτεί υπό αυτές τις συνθήκες η άνοδος στην SL 2 και σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ήταν κι αυτό ένα από τα πράγματα που ανέφερε στη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Γεραπετρίτη. Προφανώς και δεν ήταν το συγκεκριμένο περιστατικό η βασική αιτία, ήταν όμως ένας ακόμη σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της παραίτησής του, βλέποντας ότι υπήρχε σημαντική διαφορά φιλοσοφίας με το συμβούλιο της ΕΠΟ.

www.sdna.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.