Απομονωμένη η Ελλάδα από τον αποκλεισμό των βόρειων συνόρων

Share Button

ALBANIA2Περίπου 20 άνδρες της ιταλικής αστυνομίας θα ενισχύσουν τη φρούρηση της μεθορίου Αλβανίας-Ελλάδας. Η ιταλική εφημερίδα La Republica αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι οι Ιταλοί μεθοριακοί αστυνομικοί «θα δραστηριοποιηθούν στην Αλβανία, από τις 15 Μαρτίου, προς ενίσχυση των συνόρων».

Οι 20 Καραμπινιέρι που στέλνει η Ιταλία θα έχουν επιτελικό ρόλο στην αλβανική αστυνομία, όπως δηλώνει ο Βαγγέλης Ντούλες, πρώην αντιπρόεδρος της αλβανικής βουλής. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι οι ιταλοί αστυνομικοί θα φτάσουν στην Αλβανία στις 15 Μαρτίου.
Στη συνέχεια τόνισε ότι η Αλβανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αυξήσει την φρούρηση στην Κρυσταλοπηγή και την Κακαβιά, στα σύνορα με την Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή και η Βουλγαρία αποφάσισε να στείλει στρατιώτες και να κατασκευάσει φράχτη στα σύνορά της  με την Ελλάδα. Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης της Σόφιας έχει ανακοινωθεί εδώ και τουλάχιστον δέκα ημέρες.
Αύξηση του αριθμού των μεταναστών έξω από το νέο λιμάνι της Πάτρας παρατηρούν τις τελευταίες ημέρες αξιωματικοί του Λιμενικού. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας, γύρω από την λιμενική ζώνη.
Σε 42.253 υπολογίζονται εν τω μεταξύ οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας.

ΠΗΓΗ: www.liberal.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *