Αποστόλου: Έως τις 15 Νοεμβρίου εκκρεμότητες 2013, 2014 έως τις 15 Δεκεμβρίου η ενιαία ενίσχυση

Share Button

apostolou-vaggelisΟ υπουργός δήλωσε ότι οι αγρότες πρέπει να καταλάβουν τη γενικότερη ασφυκτική πίεση της κοινωνίας που έχει οδηγήσει σε απώλεια των εισοδημάτων όλων των τάξεων και να κατανοήσουν ότι κι αυτοί δε μπορεί παρά να έχουν κάποια φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση.

Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως θα κάνει ότι είναι δυνατό για να απαλύνει τα βάρη στις διαπραγματεύσεις, προσθέτοντας ότι θα μπει το θέμα της διαφορετικής φορολογικής μεταχείρισης των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών (270.000-280.000).

Ο υπουργός τόνισε ότι μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, το σχετικό νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει κλείσει.

Οι δύο βασικοί άξονες είναι οι κάτωθι σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου:

Πρώτον, η τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων όπου θα αποτυπωθούν τα πραγματικά στοιχεία – δηλαδή το κόστος παραγωγής και τα περιθώρια κέρδους. Επιπλέον, το εργόσημο για τους εποχικούς εργάτες με στόχο τη σύλληψη της φοροαποφυγής.

Δεύτερον, οι αγροτικές επιδοτήσεις που δεν φορολογούνται σήμερα έως τα 12.000 ευρώ. Οι δανειστές δεν έχουν ζητήσει να αρθεί αυτό το αφορολόγητο και θα γίνει προσπάθεια στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές να διατηρηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, έως 15 Νοεμβρίου θα καταβληθεί στους αγρότες μεγάλο μέρος των οικονομικών εκκρεμοτήτων της περιόδου 2012-2014 και ως τις 15 Δεκεμβρίου θα καλυφθούν όλες οι εκκρεμότητες και η προκαταβολή που αφορά την ενιαία ενίσχυση.

ΠΗΓΗ: www.Ert.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *