Απόβαση 2.000 «αγγέλων της κολάσεως» στη Θεσπρωτία-Σε κατάσταση συναγερμού Εuropol και ΕΛΑΣ

Share Button

mixanesΣε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται Europol και ΕΛ.ΑΣ. λόγω της παγκόσμιας συνάντησης των «Αγγέλων της Κολάσεως», η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη σε ένα μεγάλο κάμπινγκ στη Θεσπρωτία, ενώ έγινε προσπάθεια να κρατηθεί -όσο ήταν δυνατόν- μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΣ της Κυριακής.

Οι «Hells Angels», όπως είναι γνωστοί παγκοσμίως, περιλαμβάνονται -τόσο από τις αρχές των ΗΠΑ όσο και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Αντιμετώπιση του Εγκλήματος (Europol)- στις συμμορίες μοτοσικλετιστών που αναπτύσσουν εγκληματικές δραστηριότητες (οutlaw).

Η κακή φήμη που τους συνοδεύει δικαιολογεί και την ισχυρή αστυνομική παρουσία τις τελευταίες ημέρες στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Εκατοντάδες αστυνομικοί βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα σημεία της πόλης έτοιμοι να επέμβουν ανά πάσα στιγμή αν χρειαστεί.

Σύμφωνα με το εκτενέστατο ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ, την οργάνωση της συνάντησης στην απομονωμένη περιοχή του Δρεπάνου έχουν αναλάβει κυρίως μέλη του αλβανικού, βουλγαρικού και σλοβενικού παραρτήματος. Αξίζει να σημειωθεί πως η δραστηριότητα των “Αγγελων της Κολάσεως” καλύπτεται πολύ συχνά από πέπλο μυστηρίου.

Σε παλιότερη έκθεσή της Europol αναφερόταν ότι για να επεκείνουν οι “Αγγελοι της Κολάσεως” την εδαφική τους επιρροή στην Ν.Α. Ευρώπη, έχουν δημιουργήσει στενές σχέσεις με τοπικές συμμορίες μοτοσικλετιστών στην Αλβανία, την Βουλγαρία και τα Σκόπια, ενώ έχουν αποκτήσει σημαντική παρουσία στην Τουρκία.

Σε συναγερμό έχει τεθεί και το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, καθώς από το πρωί της Πέμπτης άρχισαν να καταφθάνουν εκατοντάδες μοτοσικλετιστές, οι οποίοι θα ξεκινήσουν από σήμερα να αποχωρούν σταδιακά. Τις ημέρες αυτές η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Ηγουμενίτσας αγγίζει το 100%, ενώ κρατήσεις έχουν γίνει στην Πάργα και στα Σύβοτα.

Δεν διοργάνωσαν εκδρομές και παράλληλες εκδηλώσεις σε άλλους χώρους. Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να υπάρχει catering με καφέ, φαγητό και ποτό, ωστόσο, αρκετοί εξ’αυτών βρέθηκαν σε καφετέριες της πόλης τις προηγούμενες ημέρες.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι η επιλογή του Δρεπάνου μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση. για όσους ήρθαν με τις μηχανές τους μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν φθάσει στην Ηγουμενίτσα περίπου 1300 άτομα και εκτιμάται πως ο αριθμός τους δεν ξεπέρασε τις 2000, την ώρα που οι διοργανωτές έλεγαν πως θα προσέγγισαν και θα ξεπερνούσαν τις 4.000 μοτοσικλετιστές.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *