Άρση μέτρων: Έτσι θα αρθεί το lockdown στη Δικαιοσύνη – Πότε θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια

Share Button

Η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού ξεκίνησε από σήμερα και σταδιακά τομείς του κράτους και της οικονομίας ξεκινούν τη λειτουργία τους μετά το Lockdown. Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας γνωστοποίησε το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής της Δικαιοσύνης στη νέα κανονικότητα.

Ειδικότερα:

  • Από τις 6 Μαΐου επανέρχεται η σχετική κανονικότητα στη διοικητική δικαιοσύνη. Συνεχίζουν να λειτουργούν οι διαδικασίες επείγουσας δικαστικής διαδικασίας. Το επόμενο βήμα θα είναι η αποκατάσταση της διοικητικής δικαιοσύνης από την 1η Ιουνίου.
  • Πολιτική Δικαιοσύνη: Έχουμε πάρει μέτρα για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Την 1η Ιουνίου προγραμματίζεται να ξεκινήσει η εκδίκαση υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων.
  • Ποινική Δικαιοσύνη: Μέχρι και σήμερα έχουμε περιοριστεί στην εκδίκαση πλημμελημάτων και κακουργημάτων που συμπληρώνεται το όριο κράτησης. Στόχος μας είναι η εκδίκαση του συνόλου των ποινικών υποθέσεων να τοποθετηθει μετά τα 15 Ιουνίου.
  • Η Σχολή Δικαστικών Λειτουργών θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 2 Ιουνίου. Εξετάζεται η αύξηση του ωραρίου λειτουργίας. Τέλος συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Υπενθυμίζεται πως ήδη από τις 27 Απριλίου ξεκίνησε η λειτουργία των υποθηκοφυλακείων, των πρωτοδικείων και των ειρηνοδικείων με πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.