Ασφαλτικά στη Λωρίδα Σαγιάδας, μέσα στις ιχθυοκαλλιέργειες – Τοπίο εξαιρετικής…. καταστροφής η Θεσπρωτία..

Share Button

Τοπίο εξαιρετικής φυσικής … καταστροφής… η Θεσπρωτία

· Ξανά τα «Ασφαλτικά» στη Λωρίδα Σαγιάδας

· Τα συνεργεία της ΔΕΠΑ εμφανίστηκαν στην Πέρδικα για το εργοστάσιο Φυσικού αερίου

· Στο Καρβουνάρι όλα τα σκουπίδια της Ηπείρου;

«Προτού αλέκτωρ λαλήσει» ή αμέσως μετά τις εκλογές … «άρχισαν τα όργανα».

Κάποιοι φαίνεται ότι βιάζονται υπερβολικά.

Επανέρχονται ξανά, μετά από χρόνια, τα «Ασφαλτικά» στη «Λωρίδα Σαγιάδας», οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών στην καρδιά μιας δυναμικά αναπτυσσόμενης περιοχής με ιχθυοκαλλιέργειες. Την επομένη των εκλογών δημοσιεύτηκε επικαιροποιημένη, η ίδια στην ουσία μελέτη, που είχε απορριφθεί από όλους, φορείς και πολίτες και από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Την ίδια μέρα συνεργεία της ΔΕΠΑ βρίσκονταν στην Πέρδικα, στη θέση που θέλουν να εγκαταστήσουν το Σταθμό του Φυσικού Αερίου.

Και το κακό φαίνεται να «τριτώνει», αφού η μελέτη για την επεξεργασία των σκουπιδιών της Ηπείρου προβλέπει σαν πολύ πιθανή τη λύση της εγκατάστασης του ΧΥΤΥ των σκουπιδιών όλης της Ηπείρου, σε έναν από τους λειτουργούντες ΧΥΤΑ (Καρβουνάρι ή Βλαχέρνα Άρτας).

Όλα αυτά βέβαια δεν είναι τυχαία. Ισχυρότατα επιτελεία και οικονομικά συμφέροντα βρίσκονται σε μεθοδικό αγώνα για να σπρώξουν ακόμα πιο κάτω την Θεσπρωτία στις θλιβερές πρωτιές της ανεργίας, της φτώχιας, της εγκατάλειψης, της περιβαλλοντικής υποβάθμισης. Η «Εγνατία» και το Λιμάνι δεν έφεραν την περιλάλητη ανάπτυξη, αλλά τα υποπροϊόντα μιας παρασιτικής ανάπτυξης σε βάρος του περιβάλλοντος και της ζωής των κατοίκων.

Τα κεφάλαια που δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό τομέα και σε άλλους τομείς, θέλουν μέσω των υποτακτικών τους κυβερνήσεων, να υποτάξουν και τους ανθρώπους και το φυσικό περιβάλλον στη διαιώνιση του κέρδους τους. Αυτό είναι ουσιαστικά το μήνυμα από την επιμονή στις επιλογές τους αυτές. Στην εποχή του Μνημονίου και των επιχειρήσεων fast track οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για υλοποίηση των έργων αυτών είναι άμεσοι.

Η Θεσπρωτία της Συμπίεσης του Φυσικού Αερίου στις καλύτερες παραλίες της, η Θεσπρωτία των σκουπιδιών της Ηπείρου στη μεγαλύτερη κτηνοτροφική περιοχή και καμιάς μεταποιητικής μονάδας, η Θεσπρωτία των βρώμικων ποταμών και των «Ασφαλτικών» δίπλα στις ιχθυοκαλλιέργειες, αποτελεί ένα φρικιαστικό όραμα που σταδιακά γίνεται πραγματικότητα και που ο Θεσπρωτικός λαός πρέπει έγκαιρα να αντιπαλέψει με όλες του τις δυνάμεις.

Σε αυτόν τον αγώνα βρίσκονταν πριν χρόνια οι Θεσπρωτοί στις κινητοποιήσεις για τον Καλαμά, τον ίδιο απαράλλαχτο αγώνα διεξήγαγαν οι κάτοικοι στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς κατά του διανομαρχιακού ΧΥΤΑ, στον ίδιο αγώνα βρίσκεται σήμερα η «Κίνηση Πολιτών Πέρδικας», ενάντια στους αγωγούς Φυσικού Αερίου, στον ίδιο αγώνα καλούνται να ξαναβρεθούν ξανά οι Σαγιαδινοί και εργαζόμενοι στις ιχθυοκαλλιέργειες, ενάντια στα «Ασφαλτικά».

Η πρόσφατη ισχυρή εκλογική ενίσχυση των ντόπιων υποστηριχτών της πολιτικής αυτής, είναι ένα αρνητικό δεδομένο που πρέπει να ξεπεράσει ο λαός, ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου, ο εργαζόμενος Θεσπρωτός, που βλέπει την υποβάθμιση να καλπάζει στον τόπο του και ξένα προς αυτόν συμφέροντα να κυριαρχούν, με τον ενιαίο, δυναμικό, παρατεταμένο αγώνα του .

Σ’ αυτή την πάλη καταθέτει όλες της τις δυνάμεις η «Θεσπρωτία της αντίστασης και του αγώνα» καλεί όλο τον Θεσπρωτικό λαό, όλους τους εργαζόμενους της Ηπείρου να συμπαραταχθούν στους αγωνιζόμενους συμπατριώτες σε Πέρδικα, Σαγιάδα και Καρβουνάρι.

Ενάντια στην κοινωνία της μόλυνσης και στην υποβάθμιση της ζωής μας

 

Ø Όχι στην εγκατάσταση αγωγών φυσικού αερίου στην Πέρδικα

Ø Όχι «Ασφαλτικά» στη Λωρίδα Σαγιάδας

Ø Όχι τα σκουπίδια της Ηπείρου στο Καρβουνάρι

Ø Όχι άλλη υποβάθμιση της Θεσπρωτίας

Ø Κάτω η κυβερνητική πολιτική της ανεργίας, της φτώχιας της εγκατάλειψης και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης

Θεσπρωτία της αντίστασης και του αγώνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *