Αστυνομικοί Θεσπρωτίας: Επανέρχονται για το επίδομα παραμεθορίου

Share Button

Κοινή επιστολή Αστυνομικών Ενώσεων Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κέρκυρας & Φλώρινας

Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

Μία από τις διεκδικήσεις που οι Ενώσεις μας έχουν ψηλά στο διεκδικητικό τους πλαίσιο και επιτακτικά έχουν θέσει μέχρι και σήμερα, με σειρά παρεμβάσεων και συναντήσεων, είναι αυτό της επέκτασης του επιδόματος Παραμεθορίου και στους Νομούς μας .Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα το οποίο έχει επισημανθεί και από εσάς με σειρά επερωτήσεων, τόσο από την σημερινή Κυβέρνηση όταν βρισκόταν στην θέση της αντιπολίτευσης αλλά και από την σημερινή αντιπολίτευση η οποία ως Κυβέρνηση είχε νομοθετήσει την χορήγηση του εν λόγω επιδόματος εξαιρώντας τους Νομούς μας.

Παρότι διανύουμε τους τελευταίους μήνες της ενεστώσας Κυβέρνησης και παρά τις δεσμεύσεις που προεκλογικά αλλά και κατά την διάρκεια της θητείας της είχαν δοθεί  από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ότι θα ασχολούνταν προσωπικά με τα ζητήματα μας, δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στη συγκεκριμένη διεκδίκηση μας, ούτε φυσικά και στο ζήτημα του επικίνδυνου και στο νέο μισθολόγιο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι όλο αυτό το διάστημα  που ενώ οι συνάδελφοι μας, οι οποίοι υπηρετούν σε παραμεθόριες Υπηρεσίες δυσμενούς διαβίωσης, συνεχίζουν να εξαιρούνται από την χορήγηση του επιδόματος Παραμεθορίου, η κυβέρνηση προχώρησε στην επέκταση του επιδόματος σε άλλους κλάδους (λιμενικό) ενώ  πρόσφατα εν μία νυκτί ,σε κάποιους εργαζόμενους του Δημόσιου τομέα που ήδη χορηγούνταν, πραγματοποιήθηκε μέχρι και τετραπλασιασμός του χορηγούμενου ποσού.

Είναι αυτονόητο ότι η όποια θετική εξέλιξη σε άλλους εργασιακούς κλάδους είναι προς την θετική κατεύθυνση για όλους και μας χαροποιεί , αλλά σε αρκετές περιπτώσεις, όπως συμβαίνει και στις προαναφερόμενες δείχνει την απαξίωση της Πολιτείας προς την Αστυνομία αφού για ακόμη μία φορά μας εξαιρεί και μας συμπεριφέρεται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Ως Ένωσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων  θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η εποχή των διαπιστώσεων και των καλών προθέσεων έχει περάσει προ πολλού. Πλέον για εμάς μετράνε οι πράξεις και αυτές θα κρίνουν όλους μας.

ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ   –  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ –    ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ –    ΚΕΡΚΥΡΑΣ  –  ΦΛΩΡΙΝΑΣ                     ΝΑΚΟΣ            ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ           ΣΠΥΡΙΔΗΣ          ΜΠΟΖΙΚΗΣ        ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ  Βασίλειος                 Ανέστης                        Ιωάννης              Νικόλαος          Ιωάννης

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *