Αυγενάκης: Ανοιχτό το θέμα της αναδιάρθρωσης, θα το δούμε-Έχω άποψη, αλλά δεν είναι της παρούσης

Share Button
Εξαιρετικό ενδιαφέρον όπως αναμενόταν παρουσίασε η συνέντευξη του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στο athlitiko. Ο Ηρακλειώτης πολιτικός επιβεβαίωσε ότι υπάρχει η σκέψη για την αναδιάρθρωση, τόνισε ότι έχει άποψη, αλλά παρά την πίεση που του ασκήθηκε, δεν θέλησε να την εκφράσει.

«Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε, είναι ανοιχτό. Αποψη έχω για το πώς μπορεί να γίνει, αλλά δεν είναι της παρούσης. Κάθε πράγμα στην ώρα του», ήταν συγκεκριμένα η τοποθέτηση από τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος χαρακτήρισε αποτυχημένη την αναδιάρθρωση του προκατόχου του, Γιώργου Βασιλειάδη, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό αυτό που ούτως ή άλλως διαφαίνεται, ότι δηλαδή εφόσον παραμείνει έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή η δομή των κατηγοριών, θα υπάρξει ζήτημα τη νέα περίοδο σχετικά με το οικονομικό και συγκεκριμένα με τα χρήματα της ΕΡΤ… «Το να έχουμε ένα κρατικοδίαιτο ποδόσφαιρο τριών κατηγοριών το οποίο θα τροφοδοτεί και θα πληρώνει ο ελληνικός λαός μέσω της ΕΡΤ, σαφώς δε μας βρίσκει σύμφωνους», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως «από ‘κει και πέρα, το τι θα κάνει το ελληνικό κράτος γι’ αυτό το πράγμα, είναι ένα ανοιχτό θέμα, το οποίο φυσικά και θα συζητήσω με τα συλλογικά όργανα του ποδοσφαίρου, είτε αυτό είναι η Σούπερ Λιγκ, είτε η Σούπερ Λιγκ 2, η Φούτμπολ Λιγκ, ή η ΕΠΟ».

Σχετικά με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, επανέλαβε την εκτίμηση του ότι ενδεχομένως θα σταματήσουν, αλλά και πάλι τόνισε ότι η απόφαση ανήκει στην ΕΠΟ και ο ίδιος θα συνηγορήσει είτε έτσι είτε αλλιώς σε ό,τι αποφασιστεί.

Παρακάτω ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα μέρη των δηλώσεων του κ. Αυγενάκη στη μία και πλέον ώρα που διήρκεσε η συνέντευξή του στο athlitiko.

Για τη φετινή τύχη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της χώρας: «Εγώ βάζω έναν όρο μονάχα. Αυτός είναι η υγεία, η ζωή. Εάν οι ειδικοί, οι επιστήμονες, μας συμβουλέψουν για κάποια πράγματα όπως το κάναμε από την πρώτη στιγμή σαν Υπουργείο Αθλητισμού τότε δεν έχω κανένα λόγο να αρνηθώ και να επικροτήσω ή να μη συνηγορήσω σε μία απόφαση ενός συλλογικού οργάνου. Για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο την απόφαση θα την πάρει το αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ.

Η εκτίμησή μου είναι ότι μάλλον δεν θα μπορέσει να συνεχιστεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά αυτή είναι η εκτίμησή μου. Αυτή η εκτίμηση προέρχεται βάσει του κόσμου που συναναστρέφομαι, των μηνυμάτων που εισπράττω και ακούω, είμαι μέσα στο χώρο, μέσα στην αθλητική οικογένεια. Αλλά, αυτό είναι εκτίμηση και δεν είναι θέση. Ν’ ακούσουμε πρώτα τι θα πουν οι ειδικοί και μετά θα πάρω εγώ θέση. Δεν πρόκειται να πρωτοπώ εγώ, αλλά ας μιλήσουν πρώτα οι ειδικοί, που είναι τα συλλογικά όργανα και μετά ακολουθεί ο υπουργός. Το καταλαβαίνω ότι αν διακοπούν ξαφνικά τα πρωταθλήματα θα υπάρξουν αδικίες, γι’ αυτό το λόγο οι άμεσα εμπλεκόμενοι και υπεύθυνοι που είναι τα συλλογικά όργανα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου καλό θα είναι να τα λάβουν όλα αυτά υπόψη τους πριν αποφασίσουν και καταλήξουν σε μένα σε μια απόφασή τους».

Για την αναδιάρθρωση Βασιλειάδη: «Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ, ποιος είναι ο ρόλος τους τελικά και ποιο είναι το θετικό αποτέλεσμα, εάν υπάρχει. Γιατί εγώ προσπαθώ να καταλάβω κάποια πράγματα και δυσκολεύομαι. Χρήματα πολλά δεν υπάρχουν και ειδικά μετά την κρίση τα πράγματα θα είναι πολύ περιορισμένα. Αντιλαμβανόμαστε ότι η αναδιάρθρωση η περιβόητη και περισπούδαστη μάλλον δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Άποψή μου είναι ότι η πολιτεία δεν θα πρέπει να επεμβαίνει τόσο πολύ στο ποδόσφαιρο όσο υπάρχουν όργανα και προσωπικότητες στα όργανα αυτά να δώσουν υπεραξία. Οσο τα όργανα ατονούν και οι αθλητικές ομοσπονδίες κατ’ επέκταση υπολειτουργούν, άλλο τόσο βρίσκει έδαφος η πολιτεία. Η αναδιάρθρωση Βασιλειάδη ήταν ένα τέχνασμα και απέτυχε παταγωδώς. Δυστυχώς, ενίσχυσε το θολό τοπίο, την ομιχλώδη κατάσταση που υπήρχε μεταξύ ομάδων, στοιχηματικών εταιρειών και όλα αυτά».

Για το αν θα υπάρξει αναδιάρθρωση φέτος: «Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε, είναι ανοιχτό. Άποψη έχω για το πώς μπορεί να γίνει αλλά δεν είναι της παρούσης. Κάθε πράγμα στην ώρα του. Αυτή τη στιγμή η περιβόητη αναδιάρθρωση που επικαλέστηκε ο κ. Βασιλειάδης έχει πάει στο βρόντο, έχει αποτύχει παταγωδώς. Το να έχουμε ένα κρατικοδίαιτο ποδόσφαιρο τριών κατηγοριών το οποίο θα τροφοδοτεί και θα πληρώνει ο ελληνικός λαός μέσω της ΕΡΤ, σαφώς δε μας βρίσκει σύμφωνους. Από ‘κει και πέρα, το τι θα κάνει το ελληνικό κράτος γι’ αυτό το πράγμα, είναι ένα ανοιχτό θέμα, το οποίο φυσικά και θα συζητήσω με τα συλλογικά όργανα του ποδοσφαίρου, είτε αυτό είναι η Σούπερ Λιγκ, είτε η Σούπερ Λιγκ 2, η Φούτμπολ Λιγκ, ή η ΕΠΟ. Προς το παρόν όμως η διαπίστωση και άποψή μου είναι ότι δεν έχει πετύχει αυτό το σχέδιο το οποίο διαφημίστηκε, υπηρετήθηκε και μάλιστα με πολύ πάθος από τον κ. Βασιλειάδη, ο οποίος είχε βγει στα κανάλια και έλεγε τα δικά του. Εάν είναι να στήνουμε κρατικά μαγαζιά, πες το ξεκάθαρα ότι θέλω να στείλω κρατικά μαγαζιά, “φύτεψε” σε κάθε περιοχή από ένα, πες ότι κάθε χρόνο θα παίρνεις από τόσα χιλιάρικα να παίζεις ποδόσφαιρο και τελείωσε, αλλά όχι αυτό το ήξεις-αφίξεις και στο τέλος το λογαριασμό θα τον πληρώνει ο ελληνικός λαός μέσω της ΕΡΤ. Σε αυτό είμαστε ενάντια, είναι ξεκάθαρο».

www.mikriliga.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.