Από αύριο στις 6:00 η εφαρμογή των μέτρων- Απαγόρευση μουσικής, έως τις 12 η εστίαση εκτός από την παραμονή Πρωτοχρονιάς

Share Button

Από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου τίθενται σε ισχύ τα μέτρα για την αναχαίτιση του νέου κύματος της πανδημίας.

Στο πακέτο μέτρων περιλαμβάνεται η αλλαγή ωραρίου σε εστίαση και διασκέδαση, μόνο μέχρι τις 12 το βράδυ, ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι μειώνεται σε έξι, η απαγόρευση της μουσικής, η διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και η επέκταση της τηλεργασίας σε ποσοστό 50%. Την παραμονή Πρωτοχρονιάς οι χώροι εστίασης θα λειτουργήσουν μέχρι τις 02:00.

«Οι νοσηλευόμενοι πολίτες νοσούν κατά βάση από τη μετάλλαξη Δέλτα», ανέφερε ο κ. Πλεύρης, «ενώ στη διασπορά της κοινότητας έχει επικρατήσει η Όμικρον», συμπλήρωσε.

«Τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον» υπογράμμισε, απαντώντας σε ψευδείς ειδήσεις περί ανεπάρκειας των εμβολίων.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε τα εξής μέτρα, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο στις 6 π.μ.:

  • Λειτουργία καταστημάτων διασκέδασης/εστίασης έως τις 24:00, ενώ στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα. Εξαίρεση για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αποτελούν τα εστιατόρια, τα οποία θα μείνουν ανοικτά έως τις 2 το πρωί.
  • Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες
  • Απαγορεύεται η μουσική
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και από τους εργαζόμενους στην εστίαση.
  • Σύσταση για διπλή ή υψηλής προστασίας μάσκα σε περιπτώσεις συγχρωτισμού
  • Περιορισμός 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα στα γήπεδα
  • Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως το 50%
  • Απαγόρευση ιδιωτικών πάρτι
  • Αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία και επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρόνιων πασχόντων

«Αυτή τη στιγμή πλήττονται κυρίως οι νεότερες γενιές, 18-30 ετών που κατά βάση νοσούν ασυμπτωματικά. Γι’ αυτό, όποιος έχει το παραμικρό σύμπτωμα ή έχει εκτεθεί σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό, θα πρέπει να συμπεριφέρεται ως φορέας. Στα οικογενειακά τραπέζια θα πρέπει να γίνονται τεστ», πρόσθεσε.

«Στηρίζουμε το ΕΣΥ και λαμβάνουμε τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα», ανέφερε κλείνοντας, ενώ εξέφρασε αισιοδοξία ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα αντέξει τις πιέσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *