Αύριο τα ξημερώματα η μετάβαση στο ψηφιακό σήμα

Share Button

DIGEAΜετά από έξι (!!!) αναβολές, πολλά τεχνικά προβλήματα και πολύμηνη καθυστέρηση, ο Νομός Θεσπρωτίας πραγματοποιεί τελικά σε λίγες ώρες την μετάβαση στο ψηφιακό σήμα. Συγκεκριμένα, στις 27 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 02.00 τα ξημερώματα θα «ανάψει» το ψηφιακό σήμα, με παράλληλη παύση του αναλογικού, στα παρακάτω κέντρα εκπομπής σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της παρόχου εταιρείας Digea: Άγιος Αθανάσιος, Πύλη, Υδατόπυργος, Τσοτύλι, Βουνάσα, Βασιλικό, Πολύγυρος, Δελβινάκι, Κατάρα, Γρανιτσοπούλα, Ηγουμενίτσα, Κορφοβούνι, Αμφιλοχία.

Τελευταία και…καταιδρωμένη, λοιπόν, η Ηγουμενίτσα και όλος ο Νομός Θεσπρωτίας εισέρχεται στη νέα ψηφιακή εποχή με την παρακολούθηση της τηλεόρασης να περνάει σε…άλλη διάσταση.

Να θυμίσουμε ότι έστω και από…σπόντα η Ηγουμενίτσα πραγματοποίησε την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή στις 19 Δεκεμβρίου όταν και ξεκίνησε η εκπομπή της DIGEA Κέρκυρας. Ο Νομός της Θεσπρωτίας λοιπόν (έστω… αποσπασματικά και τμηματικά) εισήλθε στη νέα ψηφιακή εποχή δια μέσου Παντοκράτορα Κέρκυρας και ορισμένες περιοχές (όσα νοικοκυριά έχουν στραμμένη την κεραία των σπιτιών τους γυρισμένη προς την Κέρκυρα), απολαμβάνουν ήδη εδώ και λίγες ημέρες την παρακολούθηση τηλεόρασης με εικόνα και ήχο υψηλής ευκρίνειας.

Για να γίνει απρόσκοπτα και χωρίς απρόοπτα η μετάβαση πρέπει να γνωρίζετε τα παρακάτω:

Αν η τηλεόραση έχει αγοραστεί μετά το 2010 πιθανότατα διαθέτει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή.

Αν η τηλεόραση είναι παλαιάς τεχνολογίας, «κουτί», μπορεί να αναβαθμιστεί μ” ένα αποκωδικοποιητή Standard Definition.

Αν ο τηλεθεατής διαθέτει πιο σύγχρονης τεχνολογίας τηλεόραση, αλλά δεν έχει δέκτη MPEG4 ενσωματωμένο, μπορεί να επιλέξει από το εμπόριο τον αποκωδικοποιητή που καλύπτει τις ανάγκες του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.