Αυτοί είναι οι στόχοι της κυβέρνησης για τον Αγροτικό Τομέα

Share Button

agrotesΤους στρατηγικούς στόχους της κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προβλέπει απόφαση του υπουργού κ. Αποστόλου. Οι στόχοι επικεντρώνονται στην ρύθμιση των ζητημάτων που άπτονται των προσωρινών σχεδίων διαχείρισης βοσκήσιμων γαιών αλλά και την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος του αγροτικού τομέα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση προβλέπεται η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας του ΥΠΑΑΤ και των Εποπτευόμενων Οργανισμών για την ανάπτυξη του αγροτικού χώρου. Μεταξύ άλλων, απαιτείται δημιουργία νέου νομοθετικού πλαισίου για την συνεργατική λειτουργία των αγροτών που θα ισχυροποιεί τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών προς όφελος κυρίως των οικονομικά ασθενέστερων αλλά και της επιχειρηματικότητας του αγροτικού χώρου γενικότερα. Καταγραφή και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου  με σκοπό τη διάθεση αυτής στους νέους αγρότες αλλά και στους νεοεισερχόμενους στον αγροτικό χώρο.

Επαναξιολόγηση του συστήματος ελέγχου τροφίμων. Αναθεώρηση των όρων διάθεσης και εμπορίας των αγροτικών προϊόντων με γνώμονα τόσο την προστασία του εισοδήματος των αγροτών όσο και των καταναλωτών Σταδιακός μετασχηματισμός του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου της ελληνικής γεωργίας και των αγροτικών περιοχών με έμφαση στην ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών Αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πόρων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑλΠ) σε κρίσιμες προτεραιότητες.

Μεταξύ άλλων, απαιτείται ρύθμιση των ζητημάτων που άπτονται των προσωρινών σχεδίων διαχείρισης βοσκήσιμων γαιών με σκοπό την ομαλή και απρόσκοπτη ροή των κοινοτικών πόρων και την ορθή, αποτελεσματική και πλήρη απορρόφηση αυτών. Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος του αγροτικού τομέα με τη διαμόρφωση του κατάλληλου θεσμικού, διοικητικού και οικονομικού περιβάλλοντος.

www.dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *