Χ. Σταϊκούρας: Παράταση έξι μηνών στις πληρωμές της επιστρεπτέας προκαταβολής και πάγιες δαπάνες

Share Button

Την αναβολή για ένα εξάμηνο της έναρξης αποπληρωμής των επιστρεπτέων προκαταβολών ύψους 3 δισ. ευρώ με την έκπτωση του 15% για όσους αποπληρώσουν εφάπαξ το ποσό ως τις 30 Μαΐου ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός οικονομικών στην ομιλία του στην Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2022.

Ο υπουργός οικονομικών ανακοίνωσε άλλα τέσσερα μέτρα διευκόλυνσης επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα:

1. Παρατείνεται για έξι μήνες το μέτρο της κάλυψης παγίων δαπανών. Ετσι 31.000 επιχειρήσεις που έχουν λάβει τα χρεωστικά θα μπορούν να συμψηφίζουν το ποσό που τους αναλογεί με φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις ως τις 30 Ιουνίου 2022.

2. Επεκτείνεται η ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ μέχρι 31 Μαρτίου 2022.

3. Παρατείνονται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για προϊόντα αιμοκάθαρσης έως τις 30 Ιουνίου 2022.

4. Το 2022 επιλεγμένες δαπάνες για ψηφιακό μετασχηματισμό και πράσινη μετάβαση εκπίπτουν 100% από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.

Ο υπουργός οικονομικών τόνισε ότι με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία η ανάπτυξη θα είναι για φέτος πάνω από 7% υπερκαλύπτοντας, νωρίς μέσα στο 2022, τις απώλειες του 2020!

“Η κυβέρνηση σχεδιάζει συνετά και υπεύθυνα, πατάει στον πραγματικό κόσμο. Από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδεται σε μία αστεία αντιπολίτευση, χωρίς προτάσεις, προσκαλεί τους πολίτες σε νέες πτήσεις στα ροζ συννεφάκια του λαϊκισμού” τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε την μείωση της ανεργίας, τόνωση του πραγματικού εισοδήματος των εργαζομένων, αύξηση των καταθέσεων που αποδεικνύουν βελτίωση της ευημερίας των πολιτών. “Αυτά δεν είναι ούτε αυτονόητα, ούτε ήταν προδιαγεγραμμένα να συμβούν. Είναι καρπός σκληρής δουλειάς” σημείωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *