Χαλαρώνουν τα μέτρα από αύριο, Δευτέρα -Τι αλλάζει σε εστίαση, διασκέδαση και δημόσιες υπηρεσίες

Share Button

Χαλαρώνουν από τη Δευτέρα τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, τα οποία είχαν ληφθεί λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Η επιδημιολογική εικόνα αρχίζει σταδιακά να βελτιώνεται και γι’ αυτό το λόγο οι ειδικοί άναψαν το πράσινο φως για την σταδιακή χαλάρωση ορισμένων μέτρων. Χθες μάλιστα στη δημοσιότητα δόθηκε και το σχετικό ΦΕΚ που ορίζει τι θα ισχύει από αύριο, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου σε όλη τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης, 27 Ιανουαρίου, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης προχώρησε σε έκτακτες ανακοινώσεις σχετικά με τους περιορισμούς που ισχύουν για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Ποια μέτρα παραμένουν

Μεταξύ άλλων ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε είναι ότι επανέρχεται η μουσική στους χώρους εστίασης και διασκέδασης, καθώς και το πλήρες ωράριο, αλλά παραμένει η καθήμενη διασκέδαση. Το μέτρο όσο αφορά στην πληρότητα των γηπέδων παραμένει ως έχει, αλλά θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, τα μέτρα αυτά ελήφθησαν με βάση τα νέα δεδομένα που έχουμε για τη μετάλλαξη Όμικρον, σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα, με αποτέλεσμα «να αποφασίσουμε την αποκλιμάκωση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *