Χάνουν οι δήμοι τις παραλίες τους – Απόφαση “βόμβα” από το Συμβούλιο της Επικρατείας

Share Button

drepanoΣοβαρό ζήτημα προκύπτει για πολλούς δήμους της χώρας, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των παραλιών.

Το Ε’ τμήμα του ΣτΕ με την 646/2015 απόφασή του έκρινε παράνομη τη μαζική παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας στους ΟΤΑ. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι ανήκουν στη δημόσια κτήση και προορίζονται για άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών. Η απόφαση αυτή βάζει… μπουρλότο στον σχεδιασμό των δήμων που εκμεταλλεύονταν τις παραλίες , αλλά ταυτόχρονα αφήνει κι ένα μεγάλο κενό στην αξιοποίηση, στη φύλαξη και στην εν γένει προστασία των ακτών.

Δεν έχουν γίνει πολλές λεπτομέρειες γνωστές για την υπόθεση ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το Ε’ τμήμα παραπέμπει την υπόθεση στην Ολομέλεια του συμβουλίου η οποία και θα κρίνει οριστικά την υπόθεση που έφτασε στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας μετά από προσφυγή που είχε κάνει πριν 4 χρόνια ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών.

Η απόφαση αυτή επηρεάζει άμεσα και τον Δήμο Ηγουμενίτσας. Την περασμένη Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή τις υποθέσεις των δύο αναψυκτηρίων, συζητήθηκε εκτενώς ο τρόπος με τον οποίο θα πορευτεί η Δημοτική Αρχή αναφορικά με την αξιοποίηση της περιοχής του Δρεπάνου. Κοινός τόπος όλων σχεδόν των τοποθετήσεων των Δημοτικών Συμβούλων ήταν να ξεκαθαρίσει το ομιχλώδες τοπίο που επικρατεί σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να βρεθεί επειγόντως λύση για την χάραξη αιγιαλού και παραλίας.


Πηγή: www.aftodioikisi.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *