Χωρίς μάσκες η έναρξη της σχολικής χρονιάς -ΚΕΔΕ: Δεν προλαβαίνουμε

Share Button

Το νωρίτερο 8-10 Σεπτεμβρίου, εφόσον όλα κυλήσουν με βάση τα (ασφυκτικά) χρονοδιαγράμματα και δεν υπάρξει καθυστέρηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, θα είναι δυνατόν να φτάσει η πρώτη μάσκα στα σχολεία. Αυτό τονίσθηκε κατά τη σημερινή, με τηλεδιάσκεψη, συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε έντονη κριτική κατά του προέδρου Δημήτρη Παπαστεργίου, για την αποδοχή της πρότασης από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπηρεσιακό στέλεχος της ΚΕΔΕ, το οποίο έχει αναλάβει τις διαδικασίες, ο σχεδιασμός σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα, είναι ο εξής:

-Οι προσφορές να έχουν ληφθεί μέσα σε δύο ημέρες, δηλαδή έως Παρασκευή, Σάββατο.

-Την ερχόμενη Τρίτη να υπογραφούν οι συμβάσεις με τους προμηθευτές, ώστε να σταλούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να εγκριθούν.

-Στη συνέχεια να γίνει η παράδοση των μασκών από τους προμηθευτές, η δημιουργία 322 πακέτων για τους δήμους και η διανομή τους.

Στην καλύτερη περίπτωση 8-10 Σεπτεμβρίου

Με βάση το παραπάνω χρονοδιάγραμμα, όπως είπε το στέλεχος της ΚΕΔΕ «θα έχει παραδοθεί μία μάσκα στην καλύτερη περίπτωση 8-10 Σεπτεμβρίου εφόσον δώσει την έγκριση του το Ελεγκτικό Συνέδριο άμεσα και εφόσον μας δώσουν την ποσότητα που ζητάμε οι προμηθευτές».

 

Παπαστεργίου: Αν προκύψουν προσφυγές….

Το ενδεχόμενο να μην σταλούν οι μάσκες εγκαίρως στους δήμους άφησε ανοιχτό και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, επικαλούμενος τυχόν προσφυγές: «Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες. Υπάρχει όμως η πιθανότητα να προκύψουν προσφυγές και να μην μας επιτρέψουν να τις ολοκληρώσουμε μέσα στα χρονοδιαγράμματα», πρόσθεσε.

Κάνουμε την Φιλιππινέζα της κυβέρνησης

Υπενθυμίζεται, ότι επιφυλάξεις για το αν θα προλάβει η ΚΕΔΕ τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, εξέφρασε και ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος, σε συνέχεια των όσων είχε πει ο κ. Κυρίζογλου («Είναι αδύνατο να γίνει έως τις 4/9 η προμήθεια»), τόνισε ότι από την αρχή είχε αντιρρήσεις για τη διαδικασία, καθώς «είναι πάνω από τις δυνάμεις της ΚΕΔΕ. Γίνεται μία τεράστια προσπάθεια. Είναι ασφυκτικός ο χρόνος», πρόσθεσε ο κ. Καραγιάννη, θέτοντας και την παράμετρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου: «Πρέπει το ΕΣ να εγκρίνει άμεσα τις συμβάσεις», σημείωσε.

ΥΠΕΣ: Και επίσημα το «μπαλάκι» στους δήμους

Να σημειωθεί ότι, την ίδια ώρα το ΥΠΕΣ δημοσιοποίησε με τον πιο επίσημο τρόπο το «μπαλάκι» που έριξε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, στην ΚΕΔΕ για μάσκες και καθαρίστριες. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΥΠΕΣ υπό τον τίτλο: «ΥΠΕΣ: Επίσπευση των διαδικασιών για τις μάσκες και τις προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία ζήτησε από την ΚΕΔΕ», σημειώνονται τα εξής:  «Τηλεδιάσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), είχε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, με βασικό αντικείμενο την προετοιμασία των Δήμων για το άνοιγμα των σχολείων. Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι τα 6,2 εκατ. που αποτελούν την α’ δόση των χρημάτων για την αγορά μασκών για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές δόθηκαν στην ΚΕΔΕ προχθές, Δευτέρα και ζήτησε ενημέρωση και επιτάχυνση των διαδικασιών, προκειμένου οι Δήμοι να είναι έτοιμοι να διαθέσουν τις μάσκες δωρεάν από την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους. Επίσης, έγινε ενημέρωση για την πορεία της διαδικασίας προσλήψεων  του προσωπικού καθαριότητας, προκειμένου τα σχολεία να είναι καθαρά και ασφαλή. Υπενθυμίζεται ότι εφέτος για πρώτη φορά θα προσληφθούν 9.474 υπάλληλοι στον τομέα των σχολικών μονάδων με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *