Με click away το λιανεμπόριο – Ανοίγουν Δευτέρα κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία

Share Button

Τον οδικό χάρτη για την εορταστική αγορά ανακοινώνει αυτή την ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να παρουσιαστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των εορτών.

Ανακοινώθηκαν:

Διατηρείται η αναστολή στο λιανεμπόριο σε όλη την Επικράτεια.

Από την Κυριακή θα επιτρέπεται η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα μέσω του clickaway.

Ανοίγουν τα κομμωτήρια από την Δευτέρα 14/12/2020.

Ανοίγουν τα βιβλιοπωλεία από την Δευτέρα 14/12/2020.

Ανοίγουν οι εκκλησίες ανήμερα τα Χριστούγεννα και τα Φώτα με 9 άτομα στις εκκλησίες και 25 ατόμων στους μητροπολιτικούς ναούς.

Δεν θα γίνει αγιασμός των υδάτων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ και μένουν τα sms.

Με το 2 θα πηγαίνουμε για τα ψώνια και στα κομμωτήρια.

3 οι ημέρες καραντίνας για όσους έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

«Λειτουργία μόνο του click away. Παραλαβή από εξωτερικό χώρο του καταστήματος με εξαίρεση μόνο τα καταστήματα που πουλούν αμιγώς βιβλία. ΚΤΕΟ, κουρεία και κομμωτήρια ανοίγουν», είπε από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης.

«Η λειτουργία του click away προϋποθέτει από όλους μας των κανόνων. Εάν δεν τηρηθούν αυτοί οι κανόνες και παρατηρηθούν κανόνες συνωστισμού ή προσπάθεια κάποιων να βρουν ευκαιρία για άσκοπες μετακινήσεις, θα αναγκαστούμε να αποσύρουμε αυτή τη λειτουργία», ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Επισήμανε ότι θα επιτρέπεται η παραλαβή της παραγγελίας μόνο από ένα άτομο. «Δεν ανοίγει το λιανεμπόριο γιατί αμφιβάλλουμε για την τήρηση των μέτρων εντός των καταστημάτων, Πρέπει να αποφευχθεί, αυτό τόνισαν οι ειδικοί, η μεγάλη κινητικότητα στους δρόμους κι έξω από τα καταστήματα», πρόσθεσε.

Επιχείρηση που θα έχει μέσα πελάτη παράνομα, θα έχει πρόστιμο 2.000-50.000 και αναστολή λειτουργίας 15-90 μέρες.

Οι επιχειρήσεις που δεν έχουν είσοδο σε δρόμο δεν θα μπορούν να έχουν την υπηρεσία click away, επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, κάτι που σημαίνει ότι τα εμπορικά κέντρα παραμένουν κλειστά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *