Στο Δ.Σ Επιμελητηρίου Ιωαννίνων η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Σταυρούλα Μπραίμη για τα θέματα ανάπτυξης

Share Button

Καλεσμένη στο Δ.Σ του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ήταν την Τέταρτη 03/12/2021 η Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Ηπείρου κα Σταυρούλα Μπραίμη-Μπότση με αρμοδιότητα τα θέματα περιβάλλοντος, ανάπτυξης, εμπορίου.
Η κα αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι το κομμάτι της ανάπτυξης είναι και παραμένει το σημαντικότερο για όλους. Ο μεγάλος ασθενής είναι η επιχειρηματικότητα για αυτό και η Περιφέρεια Ηπείρου ήταν πάντα στο πλευρό των επιχειρήσεων.
Η Κα Μπραίμη –Μπότση τόνισε ότι οφείλουμε στην νέα εποχή να επανασχεδιάσουμε πάνω στα ζητήματα της ανάπτυξης σε συνεργασία και με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, να αναλύσουμε τι είναι πιο συμφέρον, που θέλουμε να πάμε και με ποιους τρόπους ενώ ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ ότι η Περιφέρεια Ηπείρου μέσω των προγραμμάτων έδωσε στην επιχειρηματικότητα περίπου 150 εκατ. ευρώ.
Ενώ κλείνοντας τόνισε ότι στο σχεδιασμό του νέου προγράμματος πρέπει να συνεργαστούμε στον τομέα της έξυπνης εξειδίκευσης.
Από την πλευρά του Επιμελητηρίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δημήτριος Δημητρίου καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων «ΙΣΧΥΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ» και «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ» κ.κ Γρηγόρης Γκίκας και Ιωάννης Μήτσης, ομόφωνα σημείωσαν, ότι είναι προς όφελος των επιχειρήσεων να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης που υλοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις ακόμη και όλες, μέσω νέας αύξησης του προϋπολογισμού του προγράμματος καθώς είναι μια δύσκολη εποχή στην οποία αυτά τα άμεσα χρήματα θα δώσουν την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διατηρήσουν την ελπίδα τους για την επιβίωση τους και θα καλύψουν άμεσες ανάγκες.
Παράλληλα σημείωσαν ότι αν δεν συμβεί αυτό δύσκολα κάποιες επιχειρήσεις θα μπορέσουν να σταθούν όρθιες μιας και η κρίση είναι βαθιά και κανείς δεν γνωρίζει το τέλος της.
Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε για αρκετή ώρα, όλα τα μέλη του Δ.Σ του Επιμελητηρίου συμφώνησαν ότι πρέπει να διεκδικηθούν μια σειρά αιτημάτων για λογαριασμό των επιχειρήσεων, τα οποία θα τις οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα που βρέθηκαν σήμερα ,όπως η διαγραφή του ιδιωτικού χρέους λόγω covid, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ευνοϊκές χρηματοδοτήσεις από το χρηματοπιστωτικό σύστημα ,στήριξη των εργαζομένων , απλουστευμένα προγράμματα για τις επιχειρήσεις κ.α. ενώ συμφώνησαν ότι τις επόμενες ημέρες θα αποστείλουν από κοινού μια δέσμη προτάσεων στα αρμόδια υπουργεία για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων καθώς και για την διαχείριση των προβλημάτων τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *