Δέσμευση Μητσοτάκη για απόδοση της χερσαίας ζώνης στην πόλη της Ηγουμενίτσας / “Εντός του επόμενου έτους θα έχουμε ένα πλήρες εμπορικό και επιβατικό λιμάνι”

Share Button

Την υπόσχεση ότι η χερσαία ζώνη θα αποδοθεί στην πόλη της Ηγουμενίτσας έδωσε κατά την επίσκεψή του στο λιμάνι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Αιτωλοακαρνανία, την Πρέβεζα και την Θεσπρωτία.

Η πολύπαθη χερσαία ζώνη αποτελεί μία μεγάλη εκκρεμότητα εν όψει και της επικείμενης πώλησης του λιμανιού.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα έργα του νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας ,τα οποία βρίσκονται στην 3η φάση της ολοκλήρωσης. Για το έργο του νέου λιμένα ενημερώθηκε από τον υφυπουργό υποδομών κ Γεώργιο Καραγιάννη , τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής Βαγγέλη Κυριαζόπουλο.

Ο πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήτησε πληροφορίες για την εικόνα στην δυτική πύλη εισόδου της Ελλάδας, που δεν είναι άλλη από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Κατά την ενημέρωση που είχε, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία του έργου.

“Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί οι επενδύσεις προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα όπως με ενημέρωσαν και εντός του επόμενου έτους θα έχουμε ένα πλήρες λιμάνι εμπορικό και επιβατικό …. Και βέβαια μετά να φροντίσουμε να κάνουμε και τη μαρίνα. Το λιμάνι δεν μπορεί να λειτουργεί ερήμην των τοπικών αρχών. Άρα, η σωστή συνεργασία ως προς τις χερσαίες ζώνες, η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας γύρω από το λιμάνι ήταν πάντα προτεραιότητα για μας”.

Μετά την επίσκεψη στο λιμάνι,ο πρωθυπουργός περπάτησε στην πόλη και έτυχε Θέρμης υποδοχής από πλήθος κόσμου σε καφετέρια της παραλιακής οδού της πόλης.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν βουλευτές, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, οι δήμαρχοι Θεσπρωτίας και αυτοδιοικητικοί παράγοντες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *