Διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα «Ανακαλύπτω το 1821 στον τόπο μου».

Share Button
Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ.) Ηπείρου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας στο πλαίσιο των επετειακών εκπαιδευτικών εκδηλώσεων του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ΄21 με γενικό τίτλο: “1821 – 2021: Μνήμη, Διάρκεια, Βιώσιμο μέλλον” διοργανώνουν διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70, ΠΕ60 και όλων των ειδικοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας με θέμα «Ανακαλύπτω το 1821 στον τόπο μου».
Στόχος του επιμορφωτικού σεμιναρίου είναι η επαφή και η ανάδειξη των τεκμηρίων της Τοπικής Ιστορίας της Θεσπρωτίας. Εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, στο διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο θα λάβουν μέρος οι κκ. Κασσιανή Λάζαρη, αρχαιολόγος και Λάζου Θεοδώρα, ιστορικός-αρχαιολόγος, οι οποίες θα παρουσιάσουν αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της Θεσπρωτίας, τα οποία συνδέονται με την οθωμανική παρουσία στην περιοχή. Επίσης, ο κ. Μάρκος Νικολάου, Υπεύθυνος Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών θα εισηγηθεί για το ιστορικό μονοπάτι του Λάγκαρη: Τσούμα- Κεραμίτσα.
Πληροφοριακό υλικό και φωτογραφίες για τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία της Θεσπρωτίας, το ιστορικό μονοπάτι του Λάγκαρη που εμπίπτουν στη θεματική του σεμιναρίου θα αναρτηθούν στο ιστολόγιο https://blogs.sch.gr/pekesipeir1821 , ώστε να είναι προσβάσιμο σε όλους τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να το αξιοποιήσουν στο πλαίσιο των δράσεων τους και της διδασκαλίας.
Το διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 18:30. Οι συμμετέχοντες θα εισέρχονται με το όνομά τους δεκαπέντε λεπτά πριν τη συγκεκριμένη ώρα στο link: https://minedu-primary2.webex.com/meet/antoka

.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα: https://forms.gle/Dn4R3BdfqQ4H72dN7

.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.