Διαφαινόμενη εμπλοκή με Digea. Νέα αναβολή στην μετάβαση στο ψηφιακό σήμα

Share Button

DIGEAΘα δούμε τελικά ψηφιακά τελικά στις 19 Δεκεμβρίου; Οι περισσότεροι ναι, όχι όμως όλοι. Ο ερχομός της Digea στην Ήπειρο αποκαλύπτει και μια σειρά από απρόβλεπτα προβλήματα.

Από αναβολή σε αναβολή και από παράταση σε παράταση φαίνεται πως οδηγείται η μετάβαση στο ψηφιακό σήμα. Και ένω όλα ήταν έτοιμα για να γίνει switch off σε όλα τα σημεία που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί απο την Digea τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, όπως όλα δείχνουν στην Θεσπρωτία μόνο ένα μέρος θα μπορέσει τελικά να δει ψηφιακά από την Κέρκυρα στην προγραμματισμένη ημερομηνία που είχε ανακοινωθεί επίσημα από την πάροχο εταιρεία.  Εξαιτίας τεχνικών δυσχεριών και προβλημάτων της τελευταίας στιγμής, αρκετά κέντρα εκπομπής θα χρειαστεί να περιμένουν-άγνωστο για πόσο καιρό ακόμη- μέχρι να είναι έτοιμη η Digea.

Η εταιρεία επιρρίπτει την ευθύνη στους Δημάρχους υποστηρίζοντας πως δεν την φιλοξενούν ΔΩΡΕΑΝ τη στιγμή που η εταιρεία έχει κατηγορηθεί πως πήρε τα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων εθνικής και περιφερειακής κάλυψης για 15 έτη αντί του ποσού των 18.336.000 ευρώ ενώ ως εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης ορίσθηκε το δυσανάλογα μικρό ποσό των 100.000 ευρώ.

Η ουσία είναι πως οδηγούμαστε στην 6η (!!!!) κατά σειρά αναβολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *