Διαβάστε στην έντυπη έκδοση του Θεσπρωτικού Παλμού

Share Button

P1010947Με το δεύτερο μέρος της μεγάλη συνέντευξης του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλου κυκλοφορεί το 11ο φύλλο της έντυπης έκδοσης του Θεσπρωτικού Παλμού.

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης ακουμπήσαμε όλα τα φλέγοντα ζητήματα που είναι σε εκ-κρεμότητα

Σε ότι αφορά την κατασκευή Εμπορευματικού Κέντρου, ο Δήμαρχος προκρίνει τη λύση του Βασι-λικού και όπως μάλιστα μας αποκάλυψε είχε έρθει πριν από λίγα χρόνια πολύ κοντά σε συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να γίνει στην συγκεκριμένη τοποθεσία που θεωρήθηκε ενδεδειγμένη και κατάλληλη για αυτόν τον σκοπό.

Το άλλο καυτό ζήτημα που απασχολεί τη νέα Δημοτική Αρχή και ταλανίζει και ταλαιπωρεί και όλες τις προηγούμενες είναι η χερσαία ζώνη. Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ως Δήμαρχος βρέθηκε ήδη τρεις φορές στην Αθήνα για το συγκεκριμένο θέμα. Παραδέχεται ότι πρόκειται για μια περίπλοκη κατάσταση αλλά δεσμεύτηκε ότι θα διεκδικήσει την καλύτερη δυνατή λύση. Ο κ.Λώλος ζήτησε την βοήθεια και την συνεργασία όλων των φορέων που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλέ-κονται στο θέμα της χερσαίας ζώνης.

«Ζήτησα να φτιάξουμε ένα Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο το οποίο θα διαχειρίζεται όχι μόνο την χερσαία ζώνη της Ηγουμενίτσας αλλά και των Συβότων και της Πέρδικας και της Πλαταριάς. Να φτιάξουμε δηλαδή έναν ανάλογο φορέα με τον ΟΛΗΓ.

Δυστυχώς δεν εισακούστηκα από το τότε Υπουργείο Ναυτιλίας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ηγου-μενίτσας ο οποίος ευελπιστεί πως με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται (νέα κυβέρνηση) θα βρεθεί μία λύση.

Σε ότι αφορά την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει να δώσει μια κυκλοφοριακή μελέτη που έχει εκπονηθεί για επικυροποίηση ενώ στις προθέσεις της μας είναι να τοποθετήσουν παρκόμετρα.

Τέλος αναφορικά με τον μεγάλο βραχνά των τρα-παζεκαθισμάτων, ο Δήμαρχος αποκάλυψε πως αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μήτσης ασχολείται επισταμένως με το θέμα και στα πλάνα της Δημοτικής Αρχής είναι να φέρει ένα καινούριο κανονισμό προς διαβούλευση.

Επίσης μπορείτε να διαβάσετε πλούσιο φωτορεπορτάζ από την παρουσίαση του βιβλίου της Τατιάνας Αβέρωφ “Δέκα Ζωές σε Μία” που έγινε στην Ηγουμενίτσα, ένα δισέλιδο με όλη την αγωνιστική δραστηριότητα, πολλά θέματα της αυτοδιοίκησης καθώς και πολλά ενδιαφέροντα άρθρα, απόψεις και αναλύσεις από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Μπορείτε να δείτε το πρωτοσέλιδο σε μεγέθυνση, κάνοντας click στο δεξιό μέρος της οθόνης στο σχετικό πεδίο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *