Διαβάστε στην έντυπη έκδοση του Θεσπρωτικού Παλμού

Share Button

stauroulaΜε το πρώτο μέρος της μεγάλη συνέντευξης της Δημάρχου Σταυρούλα Μπραϊμη-Μπότση κυκλοφορεί το 12ο φύλλο της έντυπης έκδοσης του Θεσπρωτικού Παλμού.

Είχαμε την ευκαιρία με την κύρια Μπραϊμη να μιλήσουμε διεξοδικά για πολλά θέματα σε μια περίοδο πυκνών και καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων. Με μια φρέσκια κυβέρνηση, με δύο νέους βουλευτές στο Νομό Θεσπρωτίας μετά από πολλά χρόνια και με πολλά φλέγοντα θέματα ανοικτά, η τροφή για συζήτηση ήταν μπόλικη.

Οι πρόσφατες πλημμύρες, οι ζημιές που προκλήθηκαν και η πρόοδος της αποκατάστασης των πληγέντων ήταν σημαντικό μέρος της κουβέντας μας.

Η ίδια θεωρεί αναμενόμενη μεν αλλά άδικη την κριτική που δέχθηκε για τις ενδεχόμενες ευθύνες του Δήμου στην έγκαιρη και αποτε-λεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων.

«Η μοναδική δικαιοδοσία και αρμοδιότητα του Δήμου είναι να κάνει την καταγραφή και να προωθήσει τον φάκελο στο αρμόδιο Υπουργείο», υπογράμμισε.

Σε ότι αφορά τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου που αποτελεί τον μεγάλο βραχνά της Δημοτικής Αρχής η Δήμαρχος Σουλίου ξεκαθάρισε ότι πρέπει να κλείσει.

«Εμείς ποτέ δεν ήμασταν της άποψης τα σκουπίδια να πηγαίνουν στη αυλή του διπλανού αλλά διαπιστώνουμε μετά λύπης ότι έχουμε την τύχη της μειοψηφίας, ότι όλοι οι άλλοι δηλαδή εναποθέτουν τα σκουπίδια τους στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.

Δεν κάνουμε επανάσταση για την επανά-σταση. Έχουμε στοιχειοθετημένες και τεκμηριωμένες απόψεις και θέσεις και αυτό που ζητάμε τώρα είναι να γίνει άμεσα μια καινού-ρια μελέτη για την διαχείριση των στραγγισμάτων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ότι αφορά την τύχη του ιστορικού κτιρίου του Ειρηνοδικείου Παραμυθιάς, η κ.Μπραϊμη ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος θα το διεκδικήσει.

«Εμείς θα διεκδικήσουμε το κτίριο, είτε δωρεάν, που θα ήταν και το καλύτερο σενάριο, είτε θα το αγοράσουμε όπως έχουμε αποφα-σίσει για να το κάνουμε νηπιαγωγείο σε πρώτη φάση», είπε.

Επίσης μπορείτε να διαβάσετε πλούσιο ρεπορτάζ για την πορεία της αποκατάστασης των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες, ένα δισέλιδο με όλη την αγωνιστική δραστηριότητα, πολλά θέματα της αυτοδιοίκησης καθώς και πολλά ενδιαφέροντα άρθρα, απόψεις και αναλύσεις από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Μπορείτε να δείτε το πρωτοσέλιδο σε μεγέθυνση, κάνοντας click στο δεξιό μέρος της οθόνης στο σχετικό πεδίο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *