Διαβάστε στην έντυπη έκδοση του Θεσπρωτικού Παλμού

Share Button

paraliaΜε τίτλο “Φρένο του ΣτΕ στην αξιοποίηση παραλιών από τους Δήμους” κυκλοφορεί η έντυπη έκδοση του Θεσπρωτικού Παλμού.

Ανατροπές σε όσα ξέραμε μέχρι σήμερα όσον αφορά στον τρόπο αξιοποίησης των παραλιών, φέρνει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τους ανώτατους δικαστές να «μπλοκάρουν» το δικαίωμα των τοπικών αρχών να νοικιάζουν τις παραλίες έναντι αμοιβής.
Όπως αναφέρει η υπ’ αριθμόν 646/2015 απόφαση του Ε’ τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου, οι παραλίες αποτελούν δημόσια περιουσία και η παραχώρηση θα πρέπει να γίνεται «μεμονωμένα, κατά περίπτωση και ύστερα από εξατομικευμένη κρίση της διοίκησης» και εφόσον υπάρχουν διαγράμματα τα οποία θα καθορίζουν τις προϋποθέσεις και τους όρους παραχώρησης.
Στο δικαστήριο είχε προσφύγει πριν από 4 χρόνια ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, ωστόσο η απόφαση δεν είναι οριστική, αφού το τμήμα παρέπεμψε την υπόθεση στην ενισχυμένη, 7μελή σύνθεση, για οριστική απόφαση.
Το δικαστήριο, με αυτόν τον τρόπο βάζει φρένο στην δυνατότητα- πολλές φορές και στην ασυδοσία των παράκτιων δήμων -να εκμεταλλεύονται τις παραλίες, είτε με τραπεζοκαθίσματα, είτε με ξαπλώστρες ή άλλα μέσα κρίνοντας ότι αυτή η εκχώρηση δεν μπορεί να γίνεται συλλήβδην για όλη την Ελλάδα με μία μόνο υπουργική απόφαση.

Επιπλέον, στις σελίδες της εφημερίδας μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο μέρος της εφ’όλης της ύλης συνέντευξης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ενωσης Αγροτικών Συναιτερισμών Θεσπρωτίας-Πρέβεζας “Ενωση Αγροτών” (πρώην ΕΑΣ Θεσπρωτίας) Βασίλη Παρόλα.

Επίσης ρεπορτάζ από την ημερίδα για την νενανική επιχειρηματικότητα, ένα δισέλιδο με όλη την αθλητική δραστηριότητα, πολλά θέματα της αυτοδιοίκησης καθώς και πολλά ενδιαφέροντα άρθρα, απόψεις και αναλύσεις από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Μπορείτε να δείτε το πρωτοσέλιδο σε μεγέθυνση, κάνοντας click στο δεξιό μέρος της οθόνης στο σχετικό πεδίο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *