Η δικηγόρος Παναγιώτα Σάσση υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον Συνδυασμό του Αλέξανδρου Καχριμάνη

Share Button
Σάσση Παναγιώτα.
Δικηγόρος Θεσπρωτίας παρ’ Αρείω Πάγω.
Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Γεννήθηκε το 1988 στα Ιωάννινα και μεγάλωσε στην Ηγουμενίτσα. Μετά την αποφοίτησή της ως αριστούχος από το 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας, συνέχισε τις σπουδές της στην Αθήνα, όπου σπούδασε νομικές επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα σπουδών Erasmus LLP, στο Πανεπιστήμιο της Ιταλίας, Universita degli studi di Napoli Federico II. Με την ολοκλήρωση των προπτυχιακών της σπουδών, πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση και αφού συμμετείχε επιτυχώς στις σχετικές δοκιμασίες, διορίστηκε ως δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Πειραιά.
Παράλληλα, συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα χρηματοοικονομικής και τραπεζικής διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, στον τομέα του χρηματοοικονομικού και τραπεζικού δικαίου. Εμβάθυνε στο γνωστικό της πεδίο, με την επιτυχή παρακολούθηση προγράμματος σπουδών στο τμήμα νομικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, The London School of Economics and Political Science στον τομέα του εμπορικού δικαίου, στο δίκαιο του ανταγωνισμού.
Το 2019, αιτήθηκε την μετάθεσή της στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας και ίδρυσε το δικηγορικό της γραφείο στην Ηγουμενίτσα. Παράλληλα, εγγράφηκε στο μητρώο Διαπιστευμένων Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης μετά την πιστοποίησή της από το Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών – ΑΚΚΕΔ Προμηθέας. Έλαβε μετεκπαίδευση στην Οικογενειακή και Κτηματολογική Διαμεσολάβηση από τον αναγνωρισμένο φορέα ADR Hellenic Training Hub. Παρακολούθησε το διϊδρυματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στο τμήμα νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στον τομέα του οικονομικού ποινικού δικαίου και είναι σε διαδικασία εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας.
Πριν την ίδρυση του δικηγορικού της γραφείου, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα ως μάχιμη δικηγόρος στην Αθήνα, απασχολούμενη σε υποθέσεις αστικού, ποινικού και εμπορικού δικαίου, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συμμετοχή της ως συνήγορος υπεράσπισης σε πολύκροτες δίκες.
Διατελεί Πρόεδρος Επιτροπών στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, συμμετέχει ενεργά σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ παρέχει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της σε μη κερδοσκοπικούς συλλόγους και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Έχει ευχέρεια σε τρεις ξένες γλώσσες, Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά. Είναι παντρεμένη με τον οικονομολόγο, Άγγελο Κατσιμίχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *