Δήλωση του προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννη Λώλου σχετικά με τις καταστροφές

Share Button

P1010900“Τα πρωτοφανή ακραία καιρικά φαινόμενα που μαίνονται στην Ήπειρο τις τελευταίες ημέρες, έχουν καταστρέψει μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Ηπείρου, αλλά και αρκετές υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες. Ακόμη καταστράφηκε ένα σύμβολο της Ηπείρου, το γεφύρι της Πλάκας σκορπώντας θλίψη σε όλους μας, γιατί ήταν ένα αρχιτεκτονικό μνημείο απείρου κάλους και μεγάλης ιστορικής αξίας για εμάς τους Ηπειρώτες.
Παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα οι υπάλληλοι των Δήμων της Ηπείρου αλλά και της Περιφέρειας Ηπείρου καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να αντιμετωπίσουν την μανία της φύσης και τους αξίζουν συγχαρητήρια.
Τα δύσκολα όμως θα έρθουν μετά, όταν θα κληθούμε να αποκαταστήσουμε τις εκτεταμένες ζημιές. Ζημιές εκατομμυρίων τόσο σε δημόσιες υποδομές όσο και σε ιδιωτικές περιουσίες για την αποκατάσταση των οποίων θα πρέπει η πολιτεία να συνδράμει τα μέγιστα.
Ακόμη θα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση ενός εκτεταμένου σχεδίου χαρτογράφησης και εντοπισμού των γενεσιουργών αιτιών των προβλημάτων ώστε να τα επιλύσουμε και να αποφύγουμε μια μελλοντική επανάληψη ενδεχομένως σε μεγαλύτερο βαθμό.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *