Η Δήμαρχος Σουλίου για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Σουλίου

Share Button

dimos_souliouΑγαπητοί γονείς,

Έφτασε η ώρα που το μικρό σας θα πάει για πρώτη φορά στον παιδικό. Επιθυμία όλων μας, είναι στο νέο του αυτό ξεκίνημα η διαδικασία του αποχωρισμού από την οικογένειά να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη και να δημιουργούν από όλους μας οι προϋποθέσεις για μία πρώτη, ευχάριστη και δημιουργική γνωριμία με τη ζωή και τον κόσμο έξω από την οικογενειακή εστία.

Ο Δήμος Σουλίου και το ΝΠΔΔ ΑΡΩΓΗ, στην προσπάθειά του να επιτελέσει όσο αρτιότερα γίνεται το κοινωνικό του έργο και με πλήρη επίγνωση των ευθυνών του απέναντι στην οικογένεια κάθε πολίτη, έχει αγκαλιάσει με ιδιαίτερη αγάπη το θεσμό της προσχολικής αγωγής.

Στο Δήμο μας λειτουργούν 3 Παιδικοί Σταθμοί (Α΄ & Β’ Παιδικός Σταθμός Παραμυθιάς και Παιδικός Σταθμός Αχέροντα), στους οποίους φιλοξενούνται ΔΩΡΕΑΝ για το έτος 2014-2015 περίπου 90 παιδιά. Και φέτος το ΝΠΔΔ ΑΡΩΓΗ μέσω του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ ‘Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής’ στοχεύει στη χρηματοδότηση όλων των εγκεκριμένων δομών και στην συγκέντρωση περισσότερων ωφελουμένων.

Όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί μας στεγάζονται σε πλήρως εξοπλισμένα κτήρια και στελεχωμένα με καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό. Μέσα από τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Σουλίου παρέχεται στα παιδιά πνευματική, συναισθηματική και ψυχολογική στήριξη, μουσικοκινητική αγωγή αλλά και διατροφή.

Μέσα από το παρεχόμενο πρόγραμμα προσχολικής αγωγής επιθυμία μας είναι να γίνει η οικογένεια σχολείο, το παραμύθι λόγος, το παιχνίδι γνώση, η γνώση καλλιέργεια, η μοναχικότητα συντροφιά, η αντιπαλότητα αλληλεγγύη, η φαντασία δημιουργία και η δημιουργία να αποτελέσει στήριγμα για την ανάπτυξη της προσωπικότητας, το ξεκίνημα της σχολικής ζωής, το ταξίδι της αναζήτησης για το αύριο…

…το αύριο των παιδιών σας, των παιδιών μας!

Εγγραφές – Επανεγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Σουλίου

Οι αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Σουλίου, για το σχολικό έτος 2015-2016, θα υποβληθούν στα γραφεία των παιδικών σταθμών στην Παραμυθιά και στο Δημαρχείο του Αχέροντα από 15/6/2015 έως 10/7/2015.

1. Αίτηση (παρέχεται από την υπηρεσία)

2. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ (Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αλλοδαπή από τρίτες χώρες, απαιτείται και Άδεια Διαμονής σε ισχύ. Σε περίπτωση που έχει λήξει η άδεια διαμονής, απαιτείται η τελευταία άδεια διαμονής, καθώς και αίτηση ανανέωσής της συνοδευόμενη από βεβαίωση του αρμόδιου φορέα, ότι έχει κατατεθεί η σχετική αίτηση.)

3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου

4. Πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού.

5. Πιστοποιητικό υγείας του παιδιού από Παιδίατρο.

6. Εκκαθαριστικό Σημείωμα για το οικονομικό έτος 2015

Δικαιολογητικά απασχόλησης

Εάν η ενδιαφερόμενη είναι μισθωτή, απαιτείται:

* Βεβαίωση εργοδότη, η οποία θα έχει υποχρεωτικά ημερομηνία μεταγενέστερη της δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης και από την οποία θα προκύπτει ότι συνεχίζεται η απασχόληση έως και σήμερα (δηλαδή ημερομηνία υπογραφής της βεβαίωσης), καθώς και το είδος απασχόλησης (πλήρης ή μερική απασχόληση, αορίστου ή ορισμένου χρόνου) στη θέση εξαρτημένης εργασίας που η ενδιαφερόμενη κατέχει, ΚΑΙ

* αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψης ή εργόσημο (αντίγραφο εργόσημου και απόδειξη κατάθεσης σε τράπεζα τελευταίου έτους προ της υποβολής της αίτησης, που να αποδεικνύει εργασία τουλάχιστον πέντε (5) μηνών).

Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη εκτός πρωτογενή τομέα, απαιτούνται:

* Αντίγραφο της Δήλωσης Ενάρξεως Επιτηδεύματος στην Δ.Ο.Υ.

* Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι είναι ασφαλισμένη.

* Υπεύθυνη Δήλωση περί μη διακοπής της υπαγωγής στον Ασφαλιστικό της Φορέα.

Σε περιπτώσεις εταίρων σε Ο.Ε. ή Ε.Ε.. I.K.E ή ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ ή ΕΠΕ απαιτούνται τα

παρακάτω δικαιολογητικά:

* Το καταστατικό και τυχόν μεταβολές του.

* Πιστοποιητικό περί μη λύσης από το ΓΕΜΗ.

* Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι είναι ασφαλισμένη.

* Υπεύθυνη Δήλωση περί μη διακοπής της υπαγωγής στον Ασφαλιστικό της Φορέα.

Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη στον πρωτογενή τομέα, απαιτείται:

* Βεβαίωση ασφαλίσεως από τον Ο.Γ.Α., ότι είναι άμεσα ασφαλισμένη κατά το τελευταίο έτος.

Δικαιολογητικά Ανεργίας

Εάν η ενδιαφερόμενη είναι άνεργη, απαιτούνται:

* αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας σε ισχύ

* αντίγραφο Βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ.

* Εάν η ενδιαφερόμενη λαμβάνει ή έχει λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ κατά τους τελευταίους 24 μήνες

* Εάν ο σύζυγος είναι μακροχρόνια άνεργος, απαιτείται βεβαίωση από τον Ο.Α.Ε.Δ ότι είναι τουλάχιστον δώδεκα συνεχόμενους μήνες άνεργος κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Δικαιολογητικά αναπηρίας

Εάν η ενδιαφερόμενη μητέρα (καθώς και η ανάδοχη μητέρα) ανήκει στην ομάδα των ΑμεΑ ή/και

ένα από τα τέκνα της ή/και ο σύζυγος,

* με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω για τη μητέρα ή/και για ένα από τα τέκνα της, απαιτείται

* Βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής ή Βεβαίωση από Δημόσιο Νοσοκομείο.

* με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω για το σύζυγό της, απαιτείται Βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής ή Βεβαίωση από Δημόσιο Νοσοκομείο.

Οι μητέρες που δύναται να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ ‘Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής’ (όταν ανακοινωθεί) παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την έκδοση δελτίου ανεργίας τους και όσες μητέρες έχουν ήδη δελτίο ανεργίας να μεριμνήσουν για την ανανέωση αυτού. Επίσης, σε κάθε περίπτωση, ενδέχεται το ΝΠΔΔ

ΑΡΩΓΗ να ζητήσει εκ νέου κάποιο δικαιολογητικό από τους ωφελουμένους σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με τις ημερομηνίες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *