Δημήτρης Τσακίρης: Υπάρχει Άλλος Δρόμος, με Αγώνες και Λαϊκή Ενότητα!

Share Button

laeΤου Τσακίρη Δημητρίου Υποψηφίου της Λαϊκής Ενότητας

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

τo 62% του λαού που ψήφισε «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου έδινε τη δυνατότητα στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε κάτι καλύτερο από την πρόταση Γιούνκερ και όχι να υπογράψει ένα τρίτο μνημόνιο, για το οποίο και η ίδια δηλώνει ότι δεν αποτελεί λύση της κρίσης. Δυστυχώς, «τα μνημόνια έχουν χρώμα και νούμερο», όπως έλεγε και ο παραιτηθείς πρωθυπουργός . Το 3ο μνημόνιο είναι το δικό του μνημόνιο και έχει και το χρώμα του. «Το μνημόνιο θα το εφαρμόσουμε, είναι μέρος του προγράμματός μας», δηλώνει ηγετικό στέλεχος του Σύριζα, «υιοθετώντας έτσι την πρόταση (της κ. Θάτσερ) δεν υπάρχει εναλλακτική»

Αυτό που αποκρύβεται εδώ είναι πως το «μνημόνιο» δεν είναι απλώς κάποια μέτρα. Είναι ένα ολοκληρωτικό πρόγραμμα μετασχηματισμού της κοινωνίας. Το «μνημόνιο» είναι η μέθοδος υπαγωγής στην πολιτική αρχιτεκτονική της ΕΕ. Τίποτε δεν εξαιρείται από αυτό. Τίποτε δεν διαφεύγει. Η πιστή εφαρμογή του θα μειώσει ακόμη παραπέρα το κατά κεφαλήν εισόδημα των Ελλήνων, θα αυξήσει προσέτι την ανεργία (σήμερα βρίσκεται στο 25%) και πιθανόν να μειώσει ακόμη και το ΑΕΠ της χώρας που βρίσκεται στο – 25%. Παραπέρα αύξηση της ανεργίας και μετανάστευση της νεολαίας. Τα μέτρα λιτότητας που ισχύουν κι αυτά που θα ακολουθήσουν δίνουν τη χαριστική βολή στα δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων και διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση προς όφελος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών. Το κοινοβούλιο θα νομοθετεί κατά παραγγελία και έλεγχο του κουαρτέτου. Εγκαταλείπεται η Δημοκρατία. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι Ευρώ ή Δημοκρατία.

Γίνεται πια παραδεχτό ότι το χρέος, όχι μόνο δεν είναι βιώσιμο αλλά είναι και απεχθές. Πρέπει να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του, όπως έγινε με την Αργεντινή και τον Ισημερινό, την Ισλανδία που αρνήθηκε να πληρώσει το ιδιωτικό χρέος των τραπεζών.

Η πρωτοβουλία συγκρότησης του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας, από στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, και η δηλωμένη πρόθεσή τους να μετατραπεί το νέο κόμμα σε «πλατύ μέτωπο» συσπείρωσης ευρύτερων αντιμνημονιακών, ριζοσπαστικών, αριστερών, δημοκρατικών δυνάμεων, μπορεί να θέσει τις βάσεις για να έρθει και πάλι στο προσκήνιο η κοινωνία, μετά το σοκ που προκάλεσε η απότομη εναλλαγή από το ΟΧΙ στην ταπείνωση.

Υπάρχει Άλλος Δρόμος, με Αγώνες και Λαϊκή Ενότητα!

Η ενίσχυση της Λαϊκής Ενότητας στις προσεχείς εκλογές αποτελεί εγγύηση για την ανάπτυξη των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων, για την κατάργηση του 3ου μνημονίου και των 2 προηγούμενων και την αντικατάστασή τους από ένα ενδογενές αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που θα αποκαθιστά πρώτα απ΄ όλα τα εργασιακά, κοινωνικά, δημοκρατικά δικαιώματα, που κυριολεκτικά κατεδαφίστηκαν από τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ προχωρά δυναμικά στην προώθηση εναλλακτικών προτάσεων, προκειμένου να αναχαιτίσει την πολιτική των μνημονιακών κομμάτων, πολιτική που στρέφεται ενάντια στον κόσμο της εργασίας και στους συνταξιούχους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *