Δήμος Ηγουμενίτσας: Χρήση κοινόχρηστου χώρου 2016 -Οι άδειες μέχρι τέλη Μαρτίου

Share Button

pezodromos igoumenitsaΣύμφωνα με την αρίθ. 125/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, με την οποία εγκρίθηκε ο νέος κανονισμός κοινοχρήστων χώρων του Δήμου, προβλέπεται αναλυτικά τι ισχύει σε κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα. Στον κανονισμό οριοθετούνται οι κοινόχρηστοι χώροι που παραχωρούνται για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα σας.

Όσοι προτίθεστε να προβείτε στην χρήση κοινόχρηστου χώρου έτους 2016, για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και λοιπών αναγκών εξυπηρέτησης πελατών στο κατάστημά σας υγειονομικού ενδιαφέροντος ,παρακαλείστε μέχρι το τέλος του μηνός Μαρτίου 2016, να προσέλθετε στις σχετικές υπηρεσίες του Δήμου για την χορήγηση της σχετικής άδειας.

Το τέλος που θα αντιστοιχεί κατά περίπτωση δύναται να καταβληθεί σε τρεις (03) ισόποσες δόσεις, ήτοι:

Α’ Δόση: από 1/1 – 31/3 (με την υποβολή της αίτησης καταβάλλεται η α’ δόση και χορηγείται αντίγραφο της άδειας προσωρινής κατάληψης κοινόχρηστου χώρου), Β’ Δόση: 30/5 και Γ’ Δόση: 30/6 (με την εξόφληση θα χορηγείται η κανονική άδεια κοινόχρηστων χώρων). Η χορήγηση της άδειας κοινόχρηστων χώρων δεν είναι δυνατή εφόσον υπάρχουν οφειλές προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας (άρθρο 285 του Ν.3463/06, 114 Α’/08.06.2006 «Κύρωση του Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων»).

Σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης καταλογίζεται σε βάρος του υπόχρεου με απόφαση Δημάρχου , εκτός από το αναλογούν τέλος και χρηματικό πρόστιμο διπλάσιο προς το αναλογούν τέλος, ανεξάρτητα από το διάστημα της αυθαίρετης χρήσης. Σε περίπτωση που γίνεται αυθαίρετη χρήση του χώρου καθ΄ υποτροπή ,επιβάλλονται, κάθε φορά και μέχρι δύο φορές τα παραπάνω πρόστιμα και αν εξακολουθεί η παράβαση, ο Δήμος με συνεργείο του προέρχεται στην αφαίρεση κάθε είδους αντικειμένων ,με την συνδρομή της οικίας Αστυνομικής Αρχής, και επιβάλλεται ειδικό πρόστιμο για τα έξοδα μεταφοράς και αποθήκευσης, ίσο με το διπλάσιο του μεγαλύτερου κατά τετραγωνικό μέτρο ποσού που έχει καθοριστεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο ANTIΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΗΤΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *