Δήμος Ηγουμενίτσας: Δράσεις για τον μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

Share Button

Ο μήνας Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλοντας να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση με σκοπό την πρόληψη, προέβη στις κάτωθι ενέργειες:

  • Φωταγώγηση του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας
  • Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων σχετικά με τον τρόπο αυτοεξέτασης μαστού και κονκάρδων ευαισθητοποίησης με ροζ κορδελάκι 
  • Κλινική εξέταση μαστού από τις γυναικολόγους κα Κατσάρη Σοφία και κα Μπέζα Μαρία.

Οι δημότισσες Ηγουμενίτσας εμπιστεύτηκαν το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας για την προληπτική τους εξέταση και επιπλέον, έλαβαν χρήσιμες οδηγίες για τους τρόπους πρόληψης του καρκίνου του μαστού, ενώ τονίστηκε η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης στην εξέλιξη και πορεία της νόσου.

Ευχαριστούμε θερμά τις γυναικολόγους, κα Σοφία Κατσάρη και κα Μαρία Μπέζα για την πολύτιμη βοήθειά τους στην υλοποίηση της δράσης μας, καθώς και το ΚΔΑΠ Δίαυλος που επιμελήθηκε τις χειροποίητες κονκάρδες ευαισθητοποίησης.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει με δράσεις να βρίσκεται δίπλα στον δημότη με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας στο Facebook (https://www.facebook.com/kepygeiasdimosigoumenitsas/) και μείνετε ενημερωμένοι για τις δράσεις μας.

Η Αντιδήμαρχος ΚοινωνικήςκαιΨηφιακής Πολιτικής

Βασιλική Τσώτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *