Δήμος Ηγουμενίτσας: Γ’ Φάση Απογραφής Πληθυσμού

Share Button

Με αφορμή την Απογραφή Πληθυσμού 2021,η οποία συνεχίζεται στηντρίτη φάση της πλέον, καλούμε να συμμετάσχουν στη διαδικασία,από 19/01/2022 έως 28/01/2022, όσους δημότες δεν έχουν ακόμη απογραφεί και είτε διαμένουν μόνιμα στο Δήμο μας, είτε έλκουν την καταγωγή τους από τον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Η απογραφήπραγματοποιείται ανά δεκαετία και από αυτήν καθορίζεται το ύψος της χρηματοδότησης από την Πολιτεία,προκειμένου να υλοποιηθούν έργα και παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν τον τόπο μας καθώς και δράσεις για την υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική και απαραίτητη διαδικασία, στην οποία οφείλουμε όλοι να συμμετέχουμε, καθότι με βάση τον πληθυσμό διαμορφώνονται οι πόροι που λαμβάνει ο Δήμος για την ανάπτυξη περισσότερων υποδομών στα δημοτικά του διαμερίσματα.

Τα χρήματα που έρχονται επομένως στον Δήμο, έχουν άμεση σχέση και με τον πληθυσμό του, ο οποίος προκύπτει από την απογραφή. Προκειμένου λοιπόν ο Δήμος μας να έχει ικανές χρηματοδοτήσεις για έργα που είναι αναγκαία, θα πρέπει όλοι να απογραφούμε.

Με τη συμμετοχή μας στην απογραφή δίνουμε τη δυνατότητα στον Δήμο Ηγουμενίτσας, για τα επόμενα δέκα χρόνια και με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψει, να διεκδικήσει τα έργα και τις χρηματοδοτήσεις που του αναλογούν και που είναι αναγκαίες για την αναβάθμιση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Για την απογραφή σας μπορείτε να απευθύνεστε στην  Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ):

Διεύθυνση: Αγ. Αποστόλων 7–9 (3ος όροφος), Ηγουμενίτσα

Τηλ.: 26650 29048 και 26650 22230

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *