Η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας για την ανεξαρτητοποίηση της Βασιλικής Τσώτου

Share Button

Προβληματισμό και μόνο προκάλεσε στη δημοτική παράταξη-συνδυασμό «Δύναμη Προοπτικής» η επιστολή ανεξαρτητοποίησης της κας Βασιλικής Τσώτου.

Αναμφισβήτητα κάθε Δημοτικός Σύμβουλος έχει το δικαίωμα διαφωνίας, ανεξαρτητοποίησης και παραίτησης από την παράταξη στην οποία ανήκει, χωρίς όμως να προσβάλει, δια του καταγγελτικού λόγου, το σύνολο των συναδέλφων του και τους δημότες που τον τίμησαν με την ψήφο τους.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει την απόφαση ανεξαρτητοποίησης – και όχι παραίτησης – από την παράταξη που την τίμησε και την εμπιστεύθηκε, η κα Τσώτου επέλεξε να χρησιμοποιήσει καταγγελτικό – προσβλητικό λόγο δια του οποίου:

Αυτοχρίστηκε Εκπρόσωπος των Δημοτών.

Έγινε τιμητής του έργου της Δημοτικής Αρχής πριν καν ολοκληρωθεί η θητεία της.

Θεωρεί μοναδικό-αποκλειστικό της προνόμιο την εφαρμογή πολιτικών για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και το σύνολο των συναδέλφων της παράταξής της, ανίκανους προς τούτο.

Εξουσιοδοτεί τον εαυτό της να μιλά εξ ονόματος των δημοτών και σπεύδει να συμπεράνει πως οι δημότες διαψεύστηκαν από τη Δημοτική Αρχή.

Προεξοφλεί τη βούληση των δημοτών και προδικάζει το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών, θεωρώντας βεβαία την ήττα της παράταξης του κου Δημάρχου.

Εμμέσως αποκαλύπτει την προσχώρησή της και την εκ νέου υποψηφιότητά της σε άλλο συνδυασμό.

Προσβάλλει απροκάλυπτα τους συναδέλφους της παράταξής της και τους χιλιάδες πολίτες που τους τίμησαν με την ψήφο τους, λέγοντας πως η ίδια «θα είναι παρούσα με όλα τα υγιή τμήματα της τοπικής κοινωνίας».

Οι ισχυρισμοί της κας Τσώτου γεννούν πολλαπλά ερωτήματα περί πραγματικών προθέσεών της καθώς:

Ουδέποτε διαφώνησε με την υλοποίηση της πολιτικής της παράταξης στην οποία ανήκε.

Ουδέποτε ενημέρωσε περί «καινοτόμων» πολιτικών που επικαλείται πως ήθελε να εφαρμόσει και εμποδίστηκε.

Ουδέποτε, ως μέλος της παράταξης, ενημέρωσε για παθογένειες ή εσωτερικά προβλήματα, προκειμένου αυτά να επιλυθούν.

Τέλος και για όσο διάστημα διατηρούσε τη θέση Αντιδημάρχου, καθώς και τις  πολλές άλλες θέσεις ευθύνης που της εμπιστεύθηκε ο κ. Δήμαρχος, ουδέποτε άφησε να εννοηθεί οποιαδήποτε δυσαρέσκεια ή προβληματισμός, πόσο δε μάλλον υπόνοια περί ανεξαρτητοποίησής της. Αντίθετα, είχε την αμέριστη συμπαράσταση των συναδέλφων της και ιδιαίτερα εκείνων που, χωρίς αμοιβή, προσέφεραν υπηρεσίες.

Εάν πραγματικά η κα Τσώτου ενδιαφέρεται για τους δημότες, δεν έχει παρά – αντί της ανεξαρτητοποίησης – να υποβάλει την παραίτησή της, έτσι ώστε να δώσει την ευκαιρία σε άλλον συνάδελφό της να προσφέρει τη βοήθειά του στον Δήμο μας.

Με αυτόν τον τρόπο θα έχει όλο τον χρόνο να προετοιμάσει το πολιτικό της μέλλον και την προσχώρηση στη δημοτική παράταξη που την εκφράζει.

Η Δημοτική Παράταξη
«Δύναμη Προοπτικής»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *