Η Δημοτική Παράταξη του Θωμά Δημητρίου για προβλήματα στο Σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ-ΙΕΚ

Share Button

Τον περασμένο Ιούνιο στο Σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ-ΙΕΚ προέκυψε πρόβλημα με το μετασχηματιστή τάσης με αποτέλεσμα να δυσκολέψει η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων των μαθητών του ΕΠΑΛ.                                                Τότε δόθηκε μια προσωρινή και αμφίβολης αποτελεσματικότητας λύση ενώ θα μπορούσε  στη διάρκεια του καλοκαιριού, που είναι κλειστά τα σχολεία, να γίνει αντικατάσταση του μετασχηματιστή και να λυθεί το πρόβλημα!                            Αφέθηκε όμως μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν τα εργαστήρια, να διακόπτεται συχνά η παροχή του ηλεκτρικού και το κυριότερο στις κρύες ημέρες του χειμώνα, να διακόπτεται και η λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης των σχολείων.

Από την επίσκεψή μας στο σχολικό συγκρότημα και στη ΔΕΔΔΗΕ πληροφορηθήκαμε, ότι δεν θα γίνει αντικατάσταση του μετασχηματιστή τάσης, διότι επελέγη από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου άλλη  λύση και υποβλήθηκε στη ΔΕΔΔΗΕ το σχετικό αίτημα που προβλέπει τη  μείωση της παρεχόμενης τάσης, διαδικασία η οποία χρειάζεται για να γίνει ένα τουλάχιστον δεκαπενθήμερο από σήμερα.

Από τη  Δημοτική Παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» διατυπώνουμε προς τον κ. Δήμαρχο την απορία μας και τα εύλογα ερωτήματα των μαθητών και των γονέων τους:

1.  Γιατί δεν έγιναν οι απαραίτητες εργασίες έγκαιρα και στη διάρκεια του καλοκαιριού, για να λειτουργήσουν με την έναρξη του σχολικού έτους  χωρίς προβλήματα τα σχολεία του ΕΠΑΛ και του ΙΕΚ;                                                                          2. Αληθεύει  η πληροφορία ότι ο λογαριασμός στη ΔΕΔΔΗΕ πληρώθηκε μόλις το  Νοέμβριο, με συνέπεια να καθυστερήσει η εταιρία τόσο την εκπόνηση της σχετικής μελέτης όσο και την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών που απαιτούνται για να γίνει η  σύνδεση του Σχολικού Συγκροτήματος  με το δίκτυο διανομής του ηλεκτρικού ρεύματος;

Ηγουμενίτσα 10 /01/ 2020

Για την «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»

Θωμάς Δημητρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *