Δράσεις ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας

Share Button

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ :Αν είναι ανάγκη εμείς οι μεγάλοι να επανεξετάσουμε τη ζωή μας και να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας, πολύ περισσότερη προσοχή οφείλουμε να επιδείξουμε προς τα παιδιά και τους νέους μας. Έχοντας επιλέξει να εμπιστευθείτε τα παιδιά σας στο Κατηχητικό, επενδύετε στην πνευματική θωράκιση του παιδιού σας, και ασφαλίζετε τον πλέον πολύτιμο θησαυρό που έχετε στα χέρια σας.

Την Κυριακή  5 Νοεμβρίου και ώρα 11π.μ.  στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας αρχίζουν τα μαθήματα του κατηχητικού σχολείου. Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν αφορούν παιδιά ηλικίας από 5 έως 18 ετών.

Κατηχητές: π. Ελευθέριος Κωνσταντής Πρωτοπρεσβύτερος-Θεολόγος   κ. Ξανθή Πρόιου Θεολόγος    κ. Μαρία Τσίνα Θεολόγος.

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ: Η Εκκλησιαστική χορωδία αποτελεί μέσο έκφρασης της ορθόδοξης πίστης. Η εκμάθηση χριστιανικών τραγουδιών πλουτίζει και καλλιεργεί τα ευγενή συναισθήματα των παιδιών καθώς μορφώνει αξίες και ιδανικά στις ψυχές τους. Μέσα από την μουσική τα παιδιά βιώνουν την αγάπη Του Χριστού μας. Τα μαθήματα θα γίνονται στον Ιερό Ναό με πρόγραμμα που θα καθοριστεί  την Κυριακή 5 Νοεμβρίου μετά το τέλος του μαθήματος του Κατηχητικού (12.00μ.).

Διδάσκουσα: κ. Μαγδαληνή Κωτσέα Μουσικός

 

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: Η τέχνη της Βυζαντινής Μουσικής είναι μια σπουδαία ενασχόληση που απαιτεί όμως προσήλωση, μελέτη και συνεχές ενδιαφέρον. Για εγγραφές στο γραφείο του Ιερού Ναού και στο  τηλέφωνο 6973806644

Διδάσκουν:α) κ. Αναστάσιος Δηλαβέρης Πρωτοψάλτης β) κ. Δημήτριος Τσάνης Λαμπαδάριος Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας.

ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ:Η τέχνη που αναδεικνύει την πνευματική και όχι την υλική υπόσταση του προσώπου. Τέχνη που άντεξε και πλουτίστηκε στους αιώνες συνεχίζοντας μια παράδοση που ξεκινά από την Αρχαία Ελλάδα  περνά στην Αίγυπτο- Σινά και φτάνει ως τις μέρες μας  με τον Φ. Κόντογλου κ.α.. Για εγγραφές στο γραφείο του Ιερού Ναού και στο  τηλέφωνο 6980600116

(Θα διδαχθεί φορητή εικόνα ¾ προσώπου)

Διδάσκων: κ. Εμμανουήλ Μαραγκάκης Αγιογράφος- Αρχαιολόγος

Για πληροφορίες εγγραφές π. Ελευθέριος Κωνσταντής τηλ. 6973806644

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *