Δράσεις του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία

Share Button

triti ilikiaΗ Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίνει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Εν όψει λοιπόν αυτής της ημέρας το Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιήσει δύο δράσεις οι οποίες απευθύνονται σε άτομα τρίτης ηλικίας και σε Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

* Οι δομές του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ θα είναι στην πλατεία Δημαρχείου την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου από τις 9:00 έως τις 11:00 π.μ., για μέτρηση σακχάρου και αρτηριακής πίεσης καθώς και για ενημέρωση για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Σε περίπτωση βροχής οι μετρήσεις θα γίνουν στον χώρο του ΚΑΠΗ στο παλαιό Δημαρχείο (Ελευθερίας 7, Ηγουμενίτσα).

* Στο Παράρτημα ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας από τις 11:30 και μετά, σε συνεργασία με πνευμονολόγους θα γίνονται δωρεάν σπιρομετρήσεις και ενημέρωση για θέματα υγείας.

Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ

Γεράσιμος Φουσέκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *