Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι

Share Button

trakterΑποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να μην περάσουν τα προωθούμενα φορολογικά μέτρα τα οποία θίγουν ανεπανόρθωτα τον κλάδο τους, δηλώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία αλλά και την Αττική που ανταποκρίθηκαν σήμερα στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, και συμμετείχαν μαζικά σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας στη Λάρισα.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη έλαβαν ομόφωνα την απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και μαζική κάθοδο στην Αθήνα αλλά και τρακτέρ στους δρόμους, διότι, όπως τόνισαν, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί η «άδικη» και «βάναυση», όπως τη χαρακτήρισαν, φορολόγηση που θα αποτελέσει «ταφόπλακα» για τον κλάδο τους.

Η ακριβής ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεών τους όπως και το περιεχόμενό τους θα καθοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε πνεύμα συνεργασίας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, διότι, όπως επισημαίνουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, «δεν μας χωρίζει τίποτα, τα προβλήματα είναι κοινά».

Στη σύσκεψη μετείχαν αγρότες από τις Σέρρες, τη Δράμα, την Κοζάνη, την Κατερίνη, τη Θεσπρωτία, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Αττική και τη Θεσσαλία, ενώ το παρών έδωσαν και οι αλιείς της Μαγνησίας, όπως και ο πρόεδρος των Λαϊκών Αγορών Ελλάδος. Κοινός τόπος η αγανάκτηση όλων για τα επερχόμενα μέτρα αλλά και η απόφαση να αντιδράσουν δυναμικά, ώστε να μην εφαρμοστούν.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα αγροτική σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Όπως έχει ήδη επισημανθεί σε σχετική ανακοίνωση, θα ληφθούν αποφάσεις για την οργάνωση πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων «ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης ώστε να στηθεί ισχυρό μπλόκο στη φοροεπιδρομή σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων».

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.