Δύο χρόνια χωρίς τον Μιχάλη Λάντζη

Share Button

lantzisΔύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον άδικο και πρόωρο χαμό του Μιχάλη Λάντζη, μιας εκ των πιο εμβληματικών φυσιογνωμιών στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Ο αιφνίδιος θάνατος του τα ξημερώματα της 9ης Ιανουαρίου του 2013 σε ηλικία 61 ετών συγκλόνισε και σόκαρε την τοπική κοινωνία και το κενό που άφησε δυσαναπλήρωτο, πρωτίστως για την οικογένειά του και τους οικείους του αλλά και για τους φίλους και γνωστούς του. Και είχε πολλούς τέτοιους ο Μιχάλης.

Ποιός θα το πίστευε ότι ο πάντα χαμογελαστός, πάντα χαριτωμένος, πάντα καλοπροαίρετος συμπατριώτης μας θα μας αποχαιρετούσε τόσο νωρίς και θα ’φευγε απ’ το μάταιο τούτον κόσμο τόσο νωρίς. Βέβαια, για όλους μας υπάρχει ένα τέλος – σε άλλους νωρίς και σε άλλους αργότερα. Υπάρχουν και μερικοί άνθρωποι που δημιουργούν την αίσθηση ότι θα μείνουν κοντά μας για πάντα. Ένας απ’ αυτούς ήταν ο κυρ Μιχάλης όπως τον αποκαλούσα. Ευγενικός, φιλικός, εγκάρδιος, μαχητής της ζωής πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή αλλά δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τη μοίρα του, να αποδράσει από το πεπρωμένο του, να ξεγλιστρήσει…

Τώρα ο Μιχάλης δεν υπάρχει πια. Όμως θα μένει στη θύμησή μας ο ιριδισμός των ματιών του, το καθημερινό του χαμόγελο, η ευγένειά του, η φιλικότητά του.

Η Ηγουμενίτσα έχασε πριν από δύο χρόνια τέτοιες μέρες ένα πολύτιμο τέκνο της. Ας τον κρατήσουμε καταγεγραμμένο με χρυσά γράμματα στις δέλτους της ιστορίας της.

Ας είναι η μνήμη του αιώνια!

ΥΓ. Ευχαριστώ πολύ την μεγάλη του κόρη Αγγελική για την φωτογραφία που μου παραχώρησε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *