Δεν έχουν τον θεό τους…. Βανδάλισαν τις ξυλόγλυπτες δημιουργίες στον ποδηλατόδρομο

Share Button

Θλίψη και αποστροφή προκαλούν οι εικόνες βανδαλισμού των υπέροχων ξυλόγλυπτων δημιουργιών του κ.Τάσου Σιδηρόπουλου στον ποδηλατόδρομο της Ηγουμενίτσας.

Άγνωστοι έβαψαν με σπρέι και μπογιά τους κορμούς που με τόσο μεράκι και όρεξη φιλοτέχνησε ο κ.Σιδηρόπουλος και κοσμούσαν τον ποδηλατόδρομο αποτελώντας πόλο έλξης για ντόπιους και τουρίστες.

Η ανάρτηση του δημιουργού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

“Είπε κανείς κάτι; τι δεν άκουσα πολύ καλά. Οχι; Η Αστυνομία μήπως; Το Λιμενικό μήπως ; Ο Δήμος μήπως; Οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας…μήπως; Και μην μου πείτε εκείνο που άκουγα όταν ξεκινούσα … “θα στο βανδαλίσουν”. Οι ένοχοι είναι δίπλα και αύριο θα το ξανακάνουν. Εκείνο όμως που δεν θα ξαναγίνει, είναι να έρθει ξανά η ιδια όρεξη το κουράγιο η ασφάλεια τέλος πάντων για τα έργα που δημιουργώ, στην πόλη που ζω τα τελευταία 9 χρόνια και αγάπησα σαν δεύτερη πατρίδα μου.
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ….”

Οι ξυλόγλυπτες δημιουργίες συνθέτουν ένα ιδιαίτερο εικαστικό περιβάλλον.

Έργα σμιλεμένα πάνω σε κορμούς από νεκρά πλατάνια, που οι ρίζες τους βρίσκονται ακόμη μέσα στο έδαφος και «διηγούνται ιστορίες», από τη μυθολογία και τη ζωή στη φύση.

Ο δημιουργό τους, κ. Τάσος Σιδηρόπουλος δίπλα στα έργα του, καθαρίζει από τα χόρτα, τον περιβάλλοντα χώρο. Αν και Καστοριανός, δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ηγουμενίτσα, την πόλη όπου τα τελευταία 9 χρόνια, εργάζεται ως στέλεχος μεγάλης Ελληνικής Ασφαλιστικής Εταιρείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *