Εγκρίθηκαν κονδύλια για έργα 794 εκατ. ευρώ – Eυκαιρία για την ανάπτυξη της Σιδηροδρομικής «Εγνατίας»

Share Button

lefta-ESPAΔημόσια έργα, συνολικού προϋπολογισμού 794,4 εκατ. ευρώ, που υποβλήθηκαν από το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού τον περασμένο Μάρτιο, εγκρίθηκαν από το Ταμείο «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility – CEF), διασφαλίζοντας για την Ελλάδα κοινοτικούς πόρους ύψους 538,1 εκατ. ευρώ, επιπλέον των προβλεπόμενων πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, στην οποία σημειώνεται ότι οι σχετικές αποφάσεις θα υπογραφούν εντός του Σεπτεμβρίου, οπότε και θα εκταμιευθούν οι σχετικές προκαταβολές. Με τη χρηματοδότηση μέσω του CEF θα υλοποιηθούν διάφορα έργα. Επίσης θα ολοκληρωθούν μελέτες για έργα που έχουν προγραμματισθεί να υλοποιηθούν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, ενισχύοντας τη συνέργεια μεταξύ των διατιθέμενων κοινοτικών πόρων.

Μεταξύ άλλων δίνεται η ευκαιρία για την ανάπτυξη της Σιδηροδρομικής «Εγνατίας», η οποία θα δημιουργήσει νέες προοπτικές στις εμπορευματικές μεταφορές, συνδέοντας την Ευρώπη (μέσω του Λιμένα Ηγουμενίτσας) με την Ανατολή.

Τέλος χρηματοδοτούνται έργα τα οποία αφορούν σε συστήματα Αεροναυτιλίας (SESAR), Ευφυή Συστήματα Μεταφορών (ITS) και ανάπτυξη Θαλασσίων Αρτηριών (MoS) με τη χρήση LNG, όπου φορείς της χώρας συμμετέχουν σε κοινοπραξίες με πολλά άλλα κράτη-μέλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *